Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vopak verkoopt drie terminals

Gepubliceerd op 5 apr 2019 om 07:23 | Views: 3.098

HAL Trust 14 okt

135,40 +0,80 (+0,59%)

Vopak 14 okt

48,27 +0,10 (+0,21%)

ROTTERDAM (AFN) - Vopak verkoopt zijn terminals in Amsterdam, Hamburg en het Spaanse Algeciras aan First State Investments. De olieopslagtanks zijn gewaardeerd op 723 miljoen euro, inclusief een extra bedrag van 15 miljoen euro afhankelijk van bepaalde omzetvoorwaarden.

Naar de verkoop van de terminals werd al langer gekeken. Vopak kondigde vorig jaar in augustus aan de strategische opties te onderzoeken voor de drie locaties en die van Talinn. Onlangs werd al bekend dat het belang in dat Estse Vopak E.O.S. van de hand is gedaan. Vopak had 50 procent van de samenwerking met Global Ports Investments in handen. Koper is Liwathon.

De totale capaciteit van de drie terminals in Amsterdam, Hamburg en Algeciras is 2.288.000. De deal moet in de tweede helft van dit jaar worden afgerond. De verkoop levert naar verwachting een kas-instroom voor belastingen van ongeveer 670 miljoen euro op. Dit is goed voor een eenmalige meevaller van 200 miljoen euro in de tweede helft van 2019.

Vopak wil zich meer toeleggen op de grote strategische locaties in Rotterdam en Antwerpen. Vopak laat weten 2 miljoen kubieke meter (cbm) aan capaciteit in aanbouw te hebben en nieuwe projecten worden nog aangekondigd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
HAL Trust 67% zegt kopen 6 stemmen
Vopak 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links