Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiat Chrysler splitst onderdelentak af

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Fiat Chrysler brengt zijn auto-onderdelentak Magneti Marelli naar de beurs. Geruchten dat het onderdeel van het Italiaans-Amerikaanse autoconcern op eigen benen zou komen te staan of in de etalage zou worden gezet zongen al langer rond.

De afsplitsing moet volgens Fiat Chrysler begin volgend jaar afgerond zijn. Magneti Marelli krijgt dan een eigen notering aan de beurs van Milaan. Aandeelhouders van Fiat Chrysler krijgen een evenredig belang in het nieuwe bedrijf.

Magneti Marelli maakt onder meer autolampen, versnellingsbakken, uitlaatsystemen en auto-elektronica. Het in 1919 in Italië opgerichte bedrijf was in 2016 goed voor een omzet van 7,9 miljard euro en telt wereldwijd circa 43.000 werknemers.

Meer bewegingsruimte

De autofabrikant had eerder al aangegeven de opties te bekijken voor het bedrijfsonderdeel. Magneti Marelli werd toen gewaardeerd op ongeveer 5 miljard euro.

De afsplitsing moet ervoor zorgen dat het autoconcern zich meer kan toeleggen op het maken van massaproductievoertuigen. Fiat Chrysler stelt verder dat de stap Magneti Marelli meer bewegingsruimte geeft om te groeien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links