Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'TKH profiteert van verdere robotisering'

Gepubliceerd op 5 maart 2019 09:07 | Views: 5.039

TKH 17 feb

48,96 -0,32 (-0,65%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De aanhoudende vraag naar technologische systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van robots en andere automatiseringstoepassingen legt TKH geen windeieren. Kenners van NIBC menen dat het technologiebedrijf met name in het slotkwartaal van 2018 de gemiddelde verwachting heeft overtroffen, zo meldden zij in een rapport. Ook KBC Securities spreekt van een uitstekend jaarslot.

Op het gebied van Building Solutions presteerde TKH ,,substantieel beter" dan voorzien, aldus NIBC. Ook de autonome groei bij de industriële divisie van het technologiebedrijf was steviger dan waar op werd gerekend. Hier speelde de aanhoudende vraag naar connectiviteitssystemen gedeeltelijk een rol. Al met al lagen de jaarprestaties van TKH volgens NIBC aan de bovenkant van de gemiddelde verwachtingen.

Ook KBC wijst er op dat TKH de gemiddelde verwachtingen wist te overtreffen. De Belgen wijzen ook op de margeverbeteringen die op alle divisies zijn gerealiseerd. KBC benadrukt de terughoudendheid bij TKH in de vooruitzichten bij de telecomdivisie. Verder is de outlook voor nieuwe opdrachten in zijn geheel in orde, aldus KBC.

Verwachtingen

Ook kenners van ING prijzen de beter dan verwachte prestaties in de laatste maanden van 2018, ook met het oog op de moeilijke vergelijkingsbasis ten opzichte van het slotkwartaal van 2017. De verwachtingen voor dit jaar zijn volgens de bank als voorzien, waarmee TKH volgens ING realistische doelen heeft gesteld. Het voorgestelde dividend ligt hoger dan waar op werd gerekend.

NIBC hanteert een koopadvies op TKH met een koersdoel van 64,75 euro. Ook KBC en ING hebben een buy-advies met een koersdoel van respectievelijk 57 euro en 65,50 euro. Het aandeel TKH stond dinsdag omstreeks 09.25 uur 2,1 procent hoger op 46,30 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

TKH Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord