Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TKH Group houdt stijgende lijn vast

Gepubliceerd op 5 mrt 2019 om 07:58 | Views: 3.861

TKH 21 okt

47,42 0,00 (0,00%)

HAAKSBERGEN (AFN) - TKH Group heeft ook in het slotkwartaal van 2018 de stijgende lijn weten vast te houden. Topman Alexander van der Lof verklaarde in een toelichting op de resultaten dat het bedrijf de vruchten blijft plukken van de eerder ingezette strategie. Dat resulteerde volgens hem in het beste kwartaal in het bestaan van het technologiebedrijf.

TKH zag de winst voor amortisatie en eenmalige posten in het slotkwartaal van vorig jaar met dik 28 procent stijgen tot 35,9 miljoen euro. De omzet steeg in de meetperiode met 11,3 procent tot 428,7 miljoen euro. Vrijwel alle segmenten deden het beter dan een jaar eerder. Dat gold in het slotkwartaal niet voor Telecom Solutions.

Over het hele jaar genomen zette TKH een winst in de boeken van 108,7 miljoen euro in de boeken, een kwart meer dan een jaar eerder. De omzet ging op jaarbasis met een tiende vooruit tot 1,6 miljard euro. TKH stelt zijn aandeelhouders een dividend in het vooruitzicht van 1,40 euro per aandeel. Dat is 0,20 euro meer dan een jaar eerder.

Groei

TKH wist vorig jaar naar eigen zeggen zijn marktpositie te versterken. Het bedrijf investeerder met name in innovaties en de versterking van de commerciële en technische afdeling. Ook werd de productiecapaciteit uitgebreid.

Het bedrijf verwacht dit jaar onder meer de voordelen van de recente overname van Lakesight Technologies te zullen behalen. Met de aankoop zegt TKH zijn positie in groeimarkten Machine Vision en Tunnel & Infra verder te hebben verstevigd.

TKH zet nog geen stip op de horizon wat betreft winst en omzet dit jaar. Dat zal het bedrijf doen in augustus bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
TKH 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

TKH Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links