Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sligro uitblinker op Amsterdamse beurs

Sligro uitblinker op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is maandag hoger geopend, na de stevige koersverliezen van voor het weekend. Elders in Europa waren ook overwegend groene borden te zien. Groothandelsbedrijf Sligro was op het Damrak een uitblinker na de verkoop van zijn supermarktketen Emté aan Jumbo en Coop.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in het eerste handelsuur 0,9 procent hoger op 523,16 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 804,35 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen stegen 0,4 procent.

Sligro ging aan kop in de MidKap met een plus van bijna 9 procent. Het bedrijf ontvangt 410 miljoen euro voor Emté. De verkoop betreft 130 supermarkten, de distributiecentra van Emté in Kapelle en Putten, een vleesverwerkingsfabriek in Enschede en het hoofdkantoor in Veghel. KBC Securities stelde dat de verkoop een goede stap is voor Sligro en verhoogde zijn beleggingsadvies en koersdoel voor het aandeel.

AkzoNobel

In de AEX was maritiem oliedienstverlener SBM Offshore de grootste stijger met een plus van ruim 2 procent, gevolgd door chipmachinefabrikant ASML met een winst van 1,9 procent.

AkzoNobel ging 0,7 procent vooruit. Het verf- en chemieconcern wil de Deense topbestuurder Nils Smedegaard Andersen benoemen tot voorzitter van de raad van commissarissen. De voormalige topman van bierbrouwer Carlsberg en scheepvaartconcern A.P. Møller-Mærsk is de beoogde opvolger van Antony Burgmans, die eerder al zijn vertrek aankondigde bij AkzoNobel.

Euro

In Parijs leverde Axa 6,2 procent aan beurswaarde in. De Franse verzekeraar neemt voor 15,3 miljard dollar vastgoed- en ongevallenverzekeraar XL Group over. De overname is de grootste verzekeringsdeal sinds 2015.

In Frankfurt stonden de autobouwers onder druk vanwege dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump voor importheffingen op auto's van Europese makelij. Eerder kwam Trump al met heffingen op buitenlands staal en aluminium waardoor vrees voor een wereldwijde handelsoorlog is ontstaan bij beleggers. Daimler, Volkswagen en BMW verloren tot 2,3 procent.

De euro noteerde 1,2306 dollar, tegen 1,2318 bij het Europese slot op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 61,78 dollar en Brentolie werd 0,8 procent duurder op 64,89 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: weinig verrassing bij Sligro
  2. 08 apr Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sligro Food Group

13,580 09:19
-0,240 -1,74%
Premium

Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links