Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Burgmans krijgt Deense opvolger bij AkzoNobel

Burgmans krijgt Deense opvolger bij AkzoNobel

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel wil de Deense topbestuurder Nils Smedegaard Andersen benoemen tot voorzitter van de raad van commissarissen. De voormalige topman van bierbrouwer Carlsberg en scheepvaartconcern A.P. Møller-Mærsk is de beoogde opvolger van Antony Burgmans, die eerder al zijn vertrek aankondigde bij het verf- en chemieconcern.

Burgmans kwam afgelopen jaar hard in aanvaring met enkele grote aandeelhouders van AkzoNobel. Die namen het hem zeer kwalijk dat hij weigerde in te gaan op diverse overnamevoorstellen van de Amerikaanse branchegenoot PPG Industries. De boze investeerders probeerden zelfs via de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam zijn vertrek af te dwingen.

Na een uitgebreid selectieproces, waarbij ook grote aandeelhouders zijn geraadpleegd, is de raad van commissarissen uitgekomen bij Andersen. Vicevoorzitter Byron Grote zegt in zijn nopjes te zijn met de Deen als kandidaat. ,,Hij heeft een schat aan relevante ervaring opgedaan tijdens een uitgebreide internationale carrière in de sectoren van consumptiegoederen, energie en scheepvaart.''

Kou uit de lucht

Bij AkzoNobel hield vorig jaar ook bestuursvoorzitter Ton Büchner het al voor gezien, omdat hij voor de tweede keer sinds zijn aantreden in 2012 te kampen kreeg met gezondheidsproblemen. Hij werd opgevolgd door de Belg Thierry Vanlancker. Financieel directeur Maëlys Castella moest eveneens om gezondheidsredenen stoppen en werd vervangen door Maarten de Vries.

AkzoNobel heeft inmiddels zijn speciaalchemiedivisie verzelfstandigd en is bezig dat onderdeel te verkopen aan de hoogste bieder. De opbrengst wil het bedrijf grotendeels doorsluizen naar de aandeelhouders. Dat moet helpen de kou uit de lucht te halen na de afwijzing van de overnamepogingen door PPG.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:35 Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

62,280 17:39
-4,640 -6,93%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links