Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dienstensector eurozone groeit minder hard

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de dienstensector in de eurozone is onverwacht minder hard gedaald dan een maand eerder. Dat komt naar voren uit definitieve cijfers van marktonderzoeker Markit.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de sector weerspiegelt, noteerde een stand van 52,5 tegen 52,2 bij een voorlopige raming. Economen hadden in doorsnee nu ook op die stand gerekend. Een stand boven de 50 wijst op groei, daaronder op krimp. In december was de inkoopmanagersindex nog uitgekomen op 52,8.

De samengestelde index, waar ook de industrie in is meegeteld, kwam uit op 51,3. Dat was een maand eerder nog 50,9.

Raming

De bedrijvigheid in de Duitse dienstensector noteerde in januari een stand van 54,2, net als bij een voorlopige raming. In december was de inkoopmanagersindex nog uitgekomen op 52,9. De samengestelde index kwam uit op 51,2. Vorige maand stond die graadmeter nog op 50,2.

De bedrijvigheid in de Franse dienstensector kwam uit op 51,0 tegen 52,4 een maand eerder. De samengestelde index noteerde een stand van 51,1 tegen 52,0 eind vorig jaar. De Britse index voor de dienstensector noteerde op definitieve basis een stand van 53,9 bij een voorlopig cijfer van 52,9.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links