Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vodafone profiteert van eerdere kabeldeal

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Telecomreus Vodafone heeft ook in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zijn omzet weten te verhogen. Het bedrijf profiteerde van de eerdere miljardendeal met Liberty Global. De Britten namen in 2018 de Europese kabelactiviteiten van de Amerikanen over.

Alles bij elkaar ging de omzet van de onderneming met 0,8 procent vooruit. Het versterkte netwerk is nu de basis van de groei van Vodafone in een markt waar stevige concurrentie is van met name prijsvechters.

Vooral in Duitsland, waar Vodafone ongeveer een kwart van zijn omzet haalt, werden klanten gewonnen. De extra omzet in de grootste economie van Europa was nodig om voor de lagere opbrengsten in de zuidelijke Europese lidstaten te compenseren. Verder verdiende Vodafone in Zuid-Afrika meer geld.

Spionage

Vodafone kan de extra opbrengsten goed gebruiken. De Britse onderneming staat voor de nodige netwerkinvesteringen.

De telecomreus meldde verder dat het 200 miljoen euro uittrekt om bepaalde technologie van het Chinese Huawei in de eigen netwerken te vervangen. Dit nadat Britse en Europese regelgevers met nieuwe richtlijnen kwamen over het gebruik van bepaalde technologieën van Huawei. Het Chinese bedrijf wordt door de Verenigde Staten beticht van spionagepraktijken. Voor dat proces trekt Vodafone vijf jaar uit.

Branchegenoot BT meldde eerder dat het 500 miljoen pond (592 miljoen euro) reserveert voor aanpassingen. Ook BT geeft zichzelf vijf jaar de tijd om de veranderingen door te voeren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links