Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurocommercial merkt herstel in Frankrijk

Gepubliceerd op 5 februari 2020 08:37 | Views: 3.911 | Onderwerpen: Frankrijk

Eurocommercial Properties 03 jul

11,44 -0,38 (-3,21%)

AMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar meer huurinkomsten opgestreken. De vastgoedinvesteerder wist vooral met het vernieuwen van contracten de opbrengsten op te voeren. Daarbij was duidelijk sprake van herstel in Frankrijk en aanhoudend sterke prestaties in Zweden en Italië, aldus de onderneming, die ook nog in België actief is.

De netto huurinkomsten stegen tot 88,3 miljoen euro, tegenover 87,2 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Op vergelijkbare basis namen de opbrengsten met 2,4 procent toe. Bij het afsluiten van nieuwe contracten wist de in Amsterdam genoteerde onderneming de huren in doorsnee met 9 procent op te voeren.

Het directe beleggingsresultaat kwam uit op 58,5 miljoen euro. Dat is vrijwel even hoog als in de eerste helft van het vorige boekjaar. De operationele winst steeg van 55 miljoen naar ruim 80 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Eurocommercial Properties 93% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Frankrijk

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Eurocommercial Properties

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Saibee 5 februari 2020 09:22
  Vorige week de opbrengst van een eerdere verkoop van Unibail in ECCP geïnvesteerd; hier ga ik geen spijt van krijgen.

  Hierbij wil ik tevens alle analisten die het aandeel de afgelopen tijd omlaag gepraat hebben vriendelijk bedanken.
  Die van UBS (koersdoel 20 euro) verdient wel een bloemetje.
 2. forum rang 5 Branco P 5 februari 2020 09:22
  quote:

  Gunther schreef op 5 februari 2020 08:57:


  Mooie cijfers, ook geen verrassing. Bij cijfers elke keer omhoog en dan komen er weer een paar negatieve analisten en staan we weer lager. Ondertussen jaarlijks heerlijk dividend en die koers volgt wel een keer.


  Ja, en vergeet niet mee te gaan in de beweging! Koers boven ca. 27 Euro positie wat afbouwen en beneden ca 25 euro positie weer wat opbouwen.
 3. Sebasssss 5 februari 2020 12:33
  quote:

  k2es schreef op 5 februari 2020 10:03:


  Volkomen krankzinnig zo laag staan de vastgoedaandelen in NL! In België en andere landen staan ze meestal boven de intrinsieke waarde, maar hier 30-50% eronder en geven daardoor enorme hoge dividendpercentages. Die koers gaat vroeg of laat weer naar boven.


  Volgens mij haal je aantal dingen door elkaar. Ik ben het volledig met je eens dat de winkel fondsen een (té) forse discount hebben. Wel is het zo dat je niet appels met peren moet vergelijken. Winkelvastgoed heeft (blijkbaar) een hele andere vooruitzichten t.o.v de logistieke en woningmarkt ( en evt. kantoormarkt). En deze sectoren zitten veel in belgie. Denk aan Beffimo, Aedifica, Cofinimmo WDPe en Xior.
 4. k2es 5 februari 2020 13:35
  @Sebassss: Wereldhave Belgium (voor het grootste deel in handen van Wereldhave NL) heeft nauwelijks een discount en belegt in middelgrote winkelcentra, dus in Belgie is men blijkbaar niet zo bang daarvoor. De belegger in NL is echter ontzettend bang voor winkelvastgoed, terwijl veel wijkwinkelcentra goed draaien. Beleggen in kantoren wilde men tot 3-5 jaar geleden ook niet meer, terwijl daar nu wel veel animo voor is (zie NSI). Het zijn cycli, vroeg of laat komt men tot de conclusie dat de winkelvastgoedfondsen in NL te zwaar zijn afgeprijst, de leegstand van die fondsen is gering, slechts een paar procent.
 5. BeursJunkie 5 februari 2020 15:06
  Het is een fraaie halfjaarsrapportage die ECP op haar website gepubliceerd heeft. Het voorwoord van de CEO is ook erg sterk, die geeft aan dat de partijen die er nu in komen voornamelijk in beide werelden actief zijn: online en fysiek. Ze willen dus ook gewoon zichtbaar zijn. Tel daarbij op dat die renewals, ofwel nieuwe huurders, gewoon even 9% meer aftikken dan de vertrokken partijen en dan ga je jezelf al snel afvragen waarom het aandeel maar naar beneden blijft gieren. Die nieuwe winkels zullen ook wel een plan hebben, anders tikken ze dat niet af. Het landschap verandert dus gewoon qua soort winkels, daar lijkt het nu op neer te komen als ik het goed lees.

  Ik ga dus mee in de posts van jullie, dit komt uiteindelijk wel weer goed en het vindt zijn vertaling wel weer een keer in een hogere koers.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare