Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stabiele omzet met lagere winst Walt Disney

Gepubliceerd op 5 februari 2019 22:44 | Views: 1.299

Walt Disney Company (The) 29 mei

117,30 +0,55 (+0,47%)

BURBANK (AFN) - Media- en entertainmentconcern Walt Disney heeft in het afgelopen kwartaal een onveranderde omzet behaald, met een duidelijke lagere winst. Dat maakte Disney na het slot van de beurshandel in New York bekend.

De omzet in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 15,3 miljard dollar, vergelijkbaar met een jaar eerder. Groei bij pretparken en media werd tenietgedaan door lagere inkomsten bij de filmstudiodivisie, omdat een jaar eerder werd geprofiteerd van de bioscoopsuccessen Star Wars: The Last Jedi en Thor: Ragnarok. De nettowinst zakte met 37 procent tot bijna 2,8 miljard dollar. Een jaar eerder kon Disney een positieve bijdrage in de boeken zetten voor de Amerikaanse belastinghervormingen. De cijfers van Disney waren beter dan analisten hadden verwacht.

Vorig jaar sloot Disney een deal om een groot deel van mediabedrijf 21st Century Fox over te nemen. Door de deal van ruim 71 miljard dollar vallen bekende filmreeksen als X-Men in handen van Disney, dat ook al de rechten op hits als Star Wars en de Marvel-films bezit. Daarnaast gaat de deal om een groot aantal televisiezenders van Fox. Door die onderdelen van Fox in te lijven, hoopt Disney sterker te staan in de concurrentieslag met streamingdiensten als Netflix.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Walt Disney Company (The) 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Walt Disney Company (The)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare