Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tegenwind Infineon neemt toe

Gepubliceerd op 5 februari 2019 08:25 | Views: 3.211

ASML 17:39

307,90 -4,55 (-1,46%)

INFINEON TECH.AG NA O.N. 05 aug

21,82 -0,47 (-2,09%)

NEUBIBERG (AFN) - Het Duitse chipconcern Infineon ziet de tegenwind op zijn markten toenemen. Dat kwam dinsdag naar voren uit een handelsbericht. Het bedrijf heeft net zoals branchegenoten last van zwakkere marktomstandigheden.

De winst kwam afgelopen kwartaal uit op 359 miljoen euro. Dat is bijna 30 procent meer dan een jaar terug maar 10 procent minder dan vorig kwartaal. De omzet zakte op jaarbasis met 11 procent tot bijna 2 miljard euro. Dat is ten opzichte van een kwartaal eerder een krimp met 4 procent.

Voor het volledige boekjaar, dat loopt tot eind september, temperde topman Reinhard Ploss de verwachtingen. De omzet zal groeien met circa 9 procent. Dat is aan de onderkant van een eerder afgegeven prognose. Infineon sneed verder in het investeringsbudget.

AMS

De Oostenrijkse sensormaker AMS kwam met een omzetverwachting die flink onder de consensus van analisten lag. De afnemende vraag naar smartphones speelt het bedrijf daarbij parten. Ook gaf de onderneming aan vanwege de slechtere macro-economische omstandigheden geen cashdividend uit te betalen in zijn gebroken boekjaar 2018. Het bedrijf wil zich meer richten op het versterken van zijn financiële positie.

Van een tweede beursnotering in Hongkong, naast de bestaande notering in Zürich, ziet AMS voorlopig ook af. De sensormaker heeft nu geen extra geld nodig en vindt het beursklimaat te volatiel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 50% zegt kopen 6 stemmen
INFINEON TECH.AG NA O.N. 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

INFINEON TECHNOLOGIES AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare