Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ABN AMRO voert winst flink op'

'ABN AMRO voert winst flink op'

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft zijn winst in het vierde kwartaal flink opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder. Dat is althans de gemiddelde verwachting van twintig analisten die de bank zelf heeft gepolst voorafgaand aan de resultaten die woensdag naar buiten komen.

De marktvorsers voorzien voor de laatste drie maanden van het jaar in doorsnee een nettowinst van 475 miljoen euro, waarbij het onderliggende resultaat nauwelijks afwijkt van de gerapporteerde winst. Een jaar eerder bleef 333 miljoen euro over onder de streep. Over heel 2017 werd naar verwachting een nettowinst gerealiseerd van 2,7 miljard euro, tegen 1,8 miljard euro in 2016.

ABN AMRO profiteert al langer van het verder aantrekken van de Nederlandse economie, waardoor het financiële concern bijvoorbeeld goede zaken kan doen met hypotheken en leningen aan het mkb. In het derde kwartaal kwamen de resultaten ook al een stuk hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Iets waar de bank wel last van heeft is de aanhoudend lage rente in Europa.

Bankenregels

Analisten zullen woensdag ook kijken of ABN AMRO erin is geslaagd zijn kostenniveau verder omlaag te krijgen. Daar wordt via eerder aangekondigde reorganisaties al enige tijd aan gewerkt. Over het algemeen wordt verwacht dat de kosten afgezet tegen de baten in heel 2017 zijn uitgekomen op een score van 60 procent. De graadmeter bedroeg over 2016 nog 65,9 procent. ABN AMRO heeft eerder gezegd te streven naar een score tussen de 56 en 58 procent in 2020.

Ook zal de aandacht uitgaan naar mogelijke opmerkingen van de bank over de impact van de nieuwe bankenregels van Basel IV. ABN AMRO meldde in december tevens te bekijken of verschillende onderdelen van de zakenbank straks nog wel levensvatbaar zijn door alle extra kapitaaleisen. Op de uitkomsten van dat onderzoek blijft het waarschijnlijk nog wel even wachten. Die kunnen naar eerdere inschatting van de bank waarschijnlijk pas in het tweede kwartaal worden gepresenteerd.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ABN AMRO
  2. 14 feb Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ABN AMRO BANK N.V.

15,615 18 apr
0,000 0,00%
Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links