Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO verlaagt advies Boskalis

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ABN AMRO heeft het advies op het aandeel Boskalis verlaagd van hold naar sell. Volgens analist Thijs Berkelder is het aandeel de afgelopen tijd aan waarde ,,zichzelf voorbij gelopen", zo stelde hij in een rapport over de baggeraar en maritiem dienstverlener.

Volgens Berkelder houdt de prestatie van het aandeel sinds september geen gelijke tred met de verbeteringen in de sector. Sinds eind augustus is de koers van Boskalis met 17,5 procent opgelopen. Volgens ABN is het orderboek van het bedrijf ,,minder dan normaal" gevuld. Ook verwacht de analist niet dat Boskalis met zijn resultaten over heel 2017 en de vooruitzichten voor dit jaar de markt positief zal verrassen.

Verder lukt het Boskalis volgens Berkelder ook niet om oude tijden met omzetten en marges van ,,historische niveaus" te doen herleven. Dat komt volgens hem onder meer door aanhoudende vertragingen bij het toekennen van grote baggercontracten.

Het aandeel Boskalis was vrijdag veruit de sterkste daler in de AEX-index. Omstreeks 10.40 uur stond het aandeel bijna 3 procent lager op 31,29 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 5 januari 2018 13:58
    Dit bericht volgt in tijden van opverende olieprijzen, toenemende vraag naar windmolenparken op zee, stijgend zeewaterspiegel en toenemend aantal stormen tgv global warming.
    Toevallig... of zou ABN AMRO zich goedkoop willen inkopen?

    Medio augustus zakte de koers van 31 naar 27.50 als gevolg van een overdreven marktreactie op het handelsbericht van Boskalis dat het zijn verwachtingen over 2017 handhaaft. Om dan te stellen, dat de koers vanaf augustus met 17,5% gestegen is, is op zijn zachts gezegd behoorlijk manipulatief.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,745
    +0,83% +0,130
  2. HAL Trust 16:15
    125,400
    -0,16% -0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links