Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fitch houdt kredietoordeel van Italië gelijk

Gepubliceerd op 4 december 2020 22:49 | Views: 3.477 | Onderwerpen: Fitch, Italië

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft de rating van Italië gelijk gehouden op BBB-, ondanks de sterk gestegen schulden van het Zuid-Europese land als gevolg van de coronacrisis. Dat is slechts een stap boven de zogeheten junkstatus, wat betekent dat staatsleningen van het land niet meer als goede investering worden gezien. Fitch wijst op de zeer diverse economie met onder meer industrie, toerisme, landbouw en een aanzienlijke financiële sector.

De Italiaanse economie staat voor een herstel dat volgend jaar wordt ingezet, verwacht Fitch. De kredietbeoordelaar gaat er van uit dat de lockdownmaatregelen in de komende maanden worden afgebouwd terwijl de vaccinatie van de bevolking op gang komt. Desondanks zal de groei nog gehinderd worden.

Italië had al een aanzienlijke staatsschuld en de regering van premier Giuseppe Conte heeft geprobeerd de economie te beschermen door ruim 100 miljard euro aan steun te geven. Daardoor is de staatsschuld bijna op 160 procent van het bruto binnenlands product (bbp) uitgekomen.

Ondanks de gestegen schulden betaalt Italië dit jaar minder voor zijn staatsleningen. Het uitgebreide opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft er mede voor gezorgd dat de rente op tienjarige staatsleningen dichtbij de laagste stand ooit zijn gekomen.

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Doordenker 5 december 2020 05:49
  Zo is het maar net ! En de Oost- Europese landen , zoal Polen en Slowakije, houden vast aan hun eigen regels en blokkeren en vetoën nu de, weliswaar decadente, EU begroting. De subsidiestromen moet nl. wel intact blijven. ..... Wat was het toch naïef om deze landen en nog enkele andere bij toetreding tot de EU geen langdurige bijzondere voorwaarden op te leggen.
 2. forum rang 4 jan de vakman 5 december 2020 12:02
  Zal iex ook zijn best gaan doen om 1 van de betere beleggers van zich te vervreemden,nu ook hun analisten vakman Nico overgestapt is naar het veel betere platvorm van de aandeelhouder, iex wil een beetje van 2 walletjes eten, de vele advertenties drijven de gebrekkige info bijna van het scherm, wil je betere info dan moet je betalen, dit is natuurlijk oneerlijk, als je je platvorm bijna laat verdrinken door advertenties, zorg dan in ieder geval voor topinfo zoals de aandeelhouder!!
  Van de week mocht ik wat de beurs betreft zeker niet treuren, het aexje ging maar 0,65% omhoog, ik schreef toch weer +2% en dat had nog leuker geweest, als er niet die uitermate vreemde reaktie op het bericht was, dat post nl en de andere pakketteurs de giga lawine van pakketten niet meer aankunnen en daardoor met vertraging hun bijna onmogelijke orders uitvoeren, 1 en ander betekent toch dat het bij de pakketteurs razend druk is en ze sloten met geld verdienen, zeker post nl, die een spitsuurpremie van 1 kwartje per pakket heeft in gevoerd, je zou post nl in de weekstaat op 1 van de eerste 3 plaatsen verwachten met een + van 10%, niet dus, bijna onderaan-3,62%, dit is weer de heerlijke kortzichtigheid op de beurs, ik ga hem echt niet met een klein verlies verkopen, want Warrethje leert ons dat waarde altijd zal komen bovendrijven!!
  Vandaag de kas schoonmaken, het krantenbaantje was vanmorgen ondanks de zuidenwind een steenkoudbaantje, in de kas is het met de zon op de ramen ook nu nog heerlijk behagelijk, ik heb zelfs nu nog mijn vrouw een gezond sinterremop cadootje kunnen geven, van heerlijke vleestomaten voor de soep, uit de kas!!
  Toch verwacht ik een ouderwets strenge winter van het jaar, nu de organische en thermisch
  vervuiling in de stratosfeer mega minder is door die vieze duiktuigen!!
  Op de beurs heerst momenteel grenzeloos opthimisme, aan alles wordt een positieve draai gegeven,in de familiekring leden we een zwaar tijdelijk verlies, onze schoonzoon blies de laatste adem uit, de alles vernielende auto immuun ziekte werd hem na 2 jaar fataal,toch namen we ontroerend mooi afscheid van elkaar met de woorden;tot ziens in het Nieuw Jeruzalem!!
  Morgen troost zoeken bij het altijd heerlijke WOORD,dat spreekt van onze verganklijkheid,maar daar ver bovenuit, van de heerlijke blijvende trouw van de HEERE!!
  Maandag het 1 doen en het ander niet nalaten,bij de bakker kan ik niet betalen met Bijbelteksten, die man wil knaken zien, daarom zullen we naast de chipjes,shelletje en niet te vergeten;de metaaltjes;bij Dalm is sinterremop ook gearriveerd, er prijken heel portomonee vriendelijke prijzen op het prijzenbord, maar hopen dat de koers van post nl het aantal pakketten achterna gaat;nl door het dak!! SJALOOM!!!
 3. forum rang 4 geobeo 5 december 2020 19:28
  quote:

  Doordenker schreef op 5 december 2020 05:49:


  Wat was het toch naïef om deze landen en nog enkele andere bij toetreding tot de EU geen langdurige bijzondere voorwaarden op te leggen.


  Het enige dat ik naïef vind is dat wij een EU accepteren die zal leiden tot een onvermijdelijk totalitair en corrupt regime (de ECB-EU combo). Dat wij daarmee dus ons zorgvuldig opgebouwde sprankeltje democratie in de prullenbak gooien.

  Dat "arme" (corrupte) landen via boekhoudkundige truukjes door Amerikaanse banken (en Deutsche) de EU in gerommeld zijn is daar een gevolg van. Niet de oorzaak.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare