Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine plussen bij opening Wall Street

Gepubliceerd op 4 december 2020 15:47 | Views: 1.272

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend. Beleggers op Wall Street buigen zich over het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat zwakker uitviel dan verwacht. Verder blijft de aandacht uitgaan naar de politieke ontwikkelingen in Washington rond een nieuw steunpakket om de economie van de Verenigde Staten door de coronacrisis te loodsen.

De Dow-Jonesindex noteerde na enkele minuten handel een plus van 0,3 procent en bereikte daardoor een stand van 30.060 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 0,3 procent tot 3677 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,1 procent hoger gezet, op 12.384 punten.

Het aantal nieuwe banen in de Verenigde Staten lag in november aanzienlijk lager dan een maand eerder. Met 245.000 nieuwe banen werd het laagste niveau in zes maanden bereikt. Het aantal nieuwe banen neemt bovendien al vijf maanden op rij af.

Steunpakket

De kans op een steunpakket ter waarde van 908 miljard dollar lijkt toe te nemen. Hooggeplaatste Republikeinen in het Congres lijken meer open staan voor voorstellen van de Democraten om tot een deal te komen. Mogelijk kan voor het einde van het jaar een overeenkomst worden gesloten in Washington na maandenlang politiek getouwtrek.

Moderna daalde 3,6 procent. De farmaceut levert voor het einde van het jaar nog 20 miljoen coronavaccins aan de VS.

Oliebedrijven

Vuurwapenfabrikant Smith & Wesson Brands opende de boeken en werd 2,2 procent lager gezet. Ook technologiebedrijf DocuSign (plus 8 procent), cosmeticaverkoper Ulta Beauty (min 1,5 procent) en de aanbieder van cloudsoftware Cloudera (plus 12,1 procent) kwamen met cijfers naar buiten.

Oliebedrijven als Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips stegen tot 3,5 procent na het besluit van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland om de olieproductie minder te verruimen dan eerder was afgesproken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare