Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aalberts staat voor koop en verkoop onderdelen

Gepubliceerd op 4 december 2019 18:20 | Views: 2.909

AALBERTS NV 16:08

29,65 -0,73 (-2,40%)

AMSTERDAM (AFN) - Industrieconcern Aalberts wil de komende jaren verder groeien. De groei moet deels komen van overnames. Ook staat Aalberts voor de "optimalisatie" van zijn portfolio.

Op eigen kracht mikt Aalberts voor de periode 2020-2022 op 3 tot 5 procent omzetgroei. Er wordt meer ingezet op innovatie en er komt sterkere focus op unieke marktposities met een aantrekkelijk concurrentievoordeel voor het bedrijf. Het AEX-concern handhaafde zijn doelstelling voor een operationele (ebita) winstmarge van meer dan 14 procent.

Voor investeringen zet Aalberts de komende twee jaar 140 miljoen tot 160 miljoen euro opzij. In de komende drie jaar moeten de overnames voor 100 miljoen euro tot 200 miljoen aan extra omzet opleveren. Bedrijven die Aalberts wil toevoegen aan zijn portfolio zijn in orde van grootte van 20 miljoen tot 100 miljoen euro.

Desinvesteringen

Qua desinvesteringen ziet Aalberts de komende twee jaar ruimte voor 300 miljoen tot 350 miljoen euro aan omzet die van de hand zal worden gedaan. Daarbij kunnen locaties gesloten gaan worden.

Topman Wim Pelsma zei dat de industrieel toeleverancier meer kapitaal wil toewijzen aan beter renderende onderdelen. Hij verklaarde dat in 2020 "zeker" stappen gezet zullen gaan worden bij desinvesteringen. Daarnaast is het bedrijf "actief" in gesprek aan het overnamefront. Aalberts deed in de afgelopen twaalf maanden al drie overnames.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

AALBERTS NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare