Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Thyssenkrupp wil winst staaltak opvoeren'

Gepubliceerd op 4 december 2019 16:53 | Views: 1.683

ArcelorMittal 25 sep

10,31 -0,07 (-0,67%)

THYSSENKRUPP AG O.N. 25 sep

4,44 -0,21 (-4,54%)

ESSEN (AFN) - Het Duitse Thyssenkrupp wil de winstgevendheid bij zijn staaldivisie de komende jaren opvoeren. Dat doet het bedrijf door kosten te besparen via banenreducties en door meer te verkopen aan de auto-industrie. Dat meldde persbureau Reuters, dat interne documenten inzag.

Thyssenkrupp zag eerder dit jaar nog een fusie van de Europese staalactiviteiten met die van Tata Steel stuklopen door bezwaren van de Europese Commissie. Nu moet het onderdeel de grootste winstmotor gaan worden bij de onderneming uit Essen, aldus de documenten. Het zou de bedoeling zijn om de brutowinst bij staal in de komende jaren met wel 600 miljoen euro op te voeren.

Bij de staaltak gaan 1200 banen verloren, terwijl er meer werk gemaakt wordt van leveringen aan de autosector. Ook bekijkt Thyssenkrupp de opties voor de onderdelen Heavy Plate en Electrical Steel. Deze kunnen worden geherstructureerd of verkocht, aldus Reuters.

Het bedrijf is momenteel bezig met een verkoop of beursnotering van zijn liftendivisie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 60% zegt kopen 10 stemmen
THYSSENKRUPP AG O.N. 88% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

THYSSENKRUPP AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare