Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Herrie in top reisbemiddelaar Expedia

Gepubliceerd op 4 december 2019 16:47 | Views: 1.103

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Er is herrie ontstaan in de top van reisboekingsbedrijf Expedia. Topman Mark Okerstrom en financieel directeur Alan Pickerill kondigden aan per direct het bedrijf te verlaten. De reden is een verschil van inzicht met het bestuur. De dagelijkse leiding is nu voorlopig in handen van voorzitter Barry Diller en vicevoorzitter Peter Kern.

Volgens een verklaring konden de bestuurders het niet eens worden over de strategie van de onderneming, die onder meer bekend is van merken als Trivago en Expedia. De eerder ingezette reorganisatie pakte minder goed uit dan gehoopt en resulteerde uiteindelijk in teleurstellende resultaten in het voorbij kwartaal. Ook de vooruitzichten voor de nabije toekomst bestempelde Expedia als somber, mede omdat de aandacht van de onderneming te veel verdeeld zou zijn.

Die visie van de vertrekkende bestuurders met betrekking tot de groei van de onderneming kwam echter niet overeen met die van de commissarissen. Volgens hen is het wel degelijk mogelijk om volgend jaar een groeiversnelling door te maken.

Expedia wil met zijn verhuurbedrijf voor vakantiewoningen Vrbo de concurrentie aangaan met bedrijven als Airbnb en Booking.com. In de VS timmert Vrbo stevig aan de weg, maar internationaal betalen investeringen zich nog niet uit.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare