Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Banengroei bedrijfsleven VS fors afgezwakt

Gepubliceerd op 4 december 2019 14:25 | Views: 1.767 | Onderwerpen: Verenigde Staten

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in november veel zwakker uitgevallen dan verwacht. Volgens loonstrookverwerker ADP kwam de groei uit op 67.000 banen, terwijl economen in doorsnee op een stijging met 135.000 hadden gerekend.

Het is het zwakste ADP-cijfer sinds mei. Ook werd de banengroei in oktober neerwaarts bijgesteld. In die maand ging het om een herziene toename met 121.000, van een eerder gemelde groei met 125.000 arbeidsplaatsen.

De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert. In dat rapport worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen. Hier wordt door economen in doorsnee een groei van de werkgelegenheid met 190.000 banen voorspeld, na een toename met 128.000 een maand eerder.

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare