Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASR koopt verzekeraar Loyalis

ASR koopt verzekeraar Loyalis

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR Nederland koopt zijn branchegenoot Loyalis van pensioenuitvoerder APG. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. De overnamesom bedraagt 450 miljoen euro.

De in Heerlen gevestigde verzekeraar biedt arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, nabestaandenverzekeringen en aanvullende pensioenen voor werkgevers, werknemers en zzp’ers. Daarnaast biedt het bedrijf ook diensten aan op het gebied van preventie, vitaliteit, verzuim en re-integratie. In 2017 behaalde Loyalis een winst van 71 miljoen euro. De naam en het merk Loyalis zullen blijven bestaan. Ook blijft het hoofdkantoor gevestigd in Heerlen.

De activiteiten op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zullen van daaruit blijven opereren en de samenwerking met APG wordt voortgezet. De levens- en pensioenactiviteiten van Loyalis worden waarschijnlijk in 2020 samengevoegd met die van ASR. Volgens topman Jos Baeten van ASR betreffen de levens- en pensioenactiviteiten slechts een klein deel van Loyalis.

Banen

ASR wil eventueel banenverlies, waar nog geen aantallen aangekoppeld kunnen worden, zoveel mogelijk opvangen. Wel benadrukte de bestuurder dat een groot deel van de driehonderd voltijdsbanen bij Loyalis ,,met de kernactiviteiten'' bezig is.

ASR betaalt de deal overigens met een kortlopende banklening. Daarvoor is bewust gekozen omdat de verzekeraar hierdoor financiële ruimte houdt voor eventuele andere overnames. ,,Er hangen nog meer dossiers boven de markt en we willen efficiënt kijken naar andere overnames'', aldus Baeten tegen het ANP. Zo is in Nederland Vivat, bekend van Zwitserleven en Reaal, door zijn Chinese moederbedrijf Anbang in de etalage gezet.

Vivat

Baeten bleek eerder al gecharmeerd van Vivat en benadrukte dinsdag dat Vivat ,,een van de namen is die rondzingt''. Het verkoopproces rondom de concurrent is echter nog niet begonnen, voegde hij toe. ASR zei onlangs de komende jaren zelfstandig en via kleine en middelgrote overnames te willen groeien. Loyalis valt in de categorie middelgrote deals.

ASR werd overigens al genoemd als een geïnteresseerde partij in Loyalis, maar had naar verluidt Britse en Amerikaanse concurrentie. Volgens ingewijden haakten Aegon en NN Group al eerder af in de strijd om de dochter van APG. De deal wordt waarschijnlijk in de eerste helft van volgend jaar afgerond en is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Amundi kleiner in ASR
  2. 06 mrt 'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASR Nederland

46,400 24 apr
-0,170 -0,37%
Premium

'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links