Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX fors hoger na belastingplan VS

AEX fors hoger na belastingplan VS

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen lieten stevige plussen zien. De goedkeuring van de belastingplannen van president Donald Trump door de Amerikaanse Senaat zorgden voor een optimistische stemming bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1 procent hoger op 540,84 punten. De MidKap won 0,8 procent tot 827,34 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt kregen er tot 1,2 procent bij.

Grootste stijger bij de hoofdfondsen was speciaalchemiebedrijf DSM met een winst van 2,5 procent, na een adviesverhoging door Deutsche Bank. Chipmachinemaker ASML volgde met een plus van 2,4 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize kreeg een koopadvies van Kepler Cheuvreux en klom 0,9 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice was de sterkste daler met een min van 1,5 procent.

PostNL

In de MidKap werden de stijgers aangevoerd door chipbedrijf Besi en postbezorger PostNL met winsten van 2,7 en 2,4 procent.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM was een van de schaarse dalers met een min van 0,5 procent. Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt volgens vakbond FNV maandag 8 januari voor 24 uur het werk neer. Topman Jean-Marc Janaillac erkende daarnaast dat de winstgevendheid, ondanks een sterke verbetering in de afgelopen tijd, nog altijd lager is dan bij de concurrentie.

Euro

Op de lokale markt dikte Kiadis Pharma ruim 6 procent aan. Het biotechnologiebedrijf kondigde aan vorderingen te maken met het testen van een medicijn. De proef moet onder meer inzicht geven in de veiligheid en werkzaamheid van het middel als aanvullende behandeling voor bloedceltransplantatie bij volwassen patiënten met bloedkanker.

Telegraaf Media Groep (TMG) klom bijna 6 procent. De overnamestrijd rond het mediabedrijf is eindelijk afgerond. John de Mol verkoopt zijn minderheidsbelang van iets meer dan 29 procent in TMG na een lange strijd aan het Vlaamse mediabedrijf Mediahuis.

De euro was 1,1867 dollar waard, tegen 1,1919 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 57,96 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 63,47 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 AEX in het groen ondanks koersval Akzo en Randstad
  2. 09:09 Randstad flink omlaag in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 4 december 2017 12:57
    Hoezo AEX fors hoger???
    Als de euro stijgt dan mag de aex volgens analisten met meer dan 1% dalen (ze praten het althans goed). Afgelopen vrijdag heeft wallstreet zijn hele verlies (1%) goed gemaakt en volgens de dow jones futures staan ze inmiddels op 1 procent. Feitelijk is wallstreet vanaf vrijdagslot incl. futures dik 2% gestegen en daarnaast is de euro gedaald met ca. 0,5%! Dan verwacht je een opening van dik 3% voor de aex maar nee hoor aex opent met een zeer magere 1% en wij zullen vandaag de schuld geven aan akzo die ex gaat, want die veroorzaakt zogenaamd de rechtvaardiging dat wij niet 3% stijgen maar 1%....wat een sentiment en goedpraterij. Inmiddels zijn wij gedaald van 558 naar 540 en wallstreet is van 22000 naar bijna 25000 gestegen zonder dat wij hiervan hebben geprofiteerd. Zgn. de euro continue van alles de schuld geven maar euro staat al wekenlang stabiel rond 1,18-,1,20 en euro daalt zelfs vandaag flink maar Europese beurzen stijgen niet harder op, hoewel we uitsluitend verliesdag van vrijdag vandaag alleen maar goedmaken en wallstreet stijgt verder naar nieuwe ATH.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links