Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Werkgelegenheid in VS groeit door

WASHINGTON (AFN) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november opnieuw stevig gegroeid. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.

In november werden per saldo 211.000 banen gecreëerd in de Amerikaanse economie. Die groei volgde op een toename met 298.000 banen in oktober, bleek uit een nieuwe schatting. Eerder werd voor die maand nog de aanwas van 271.000 arbeidsplaatsen gemeld. Op basis daarvan voorspelden economen voor november gemiddeld 200.000 nieuwe banen.

De werkloosheid in 's werelds grootste economie bleef zoals verwacht stabiel op 5 procent van de beroepsbevolking. Dat is het laagste niveau in ruim zeven jaar.

Bedrijfsleven

De banengroei van de afgelopen maand was bijna volledig te danken aan het bedrijfsleven. Daar konden 197.000 arbeidskrachten extra aan het werk worden gezet.

Het banenrapport is een belangrijke graadmeter voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Alom wordt verwacht dat het stelsel van Amerikaanse centrale banken op 16 december besluit de rente in 's werelds grootste economie voor het eerst in bijna tien jaar te verhogen, zeker omdat Fed-president Janet Yellen de afgelopen dagen herhaaldelijk heeft aangegeven dat de Amerikaans economie daar klaar voor is.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links