Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nokia rondt verkoop kaartentak af

Gepubliceerd op 4 dec 2015 om 14:35 | Views: 5.768

TomTom 07 dec

8,15 +0,06 (+0,69%)

ESPOO (AFN) - Nokia heeft de verkoop van zijn kaartendivisie HERE aan een consortium van Audi, BMW en Daimler afgerond. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

De deal levert Nokia netto 2,55 miljard euro op,met een boekwinst van circa 1 miljard. De ongewone samenwerking geeft de Duitse bouwers van luxe auto's toegang tot de kaarten die nodig zijn om in de toekomst steeds slimmere auto's te kunnen bouwen, die deels zelfstandig kunnen rijden.

Nokia stapte in 2008 in digitale kaarten met de overname van het Amerikaanse Navteq. Het Finse bedrijf, toen nog de grootste mobieltjesmaker ter wereld, dacht te kunnen profiteren van het groeiende aantal mensen dat navigatiesoftware op de mobiele telefoon verkoos boven een apart kastje in de auto. In datzelfde jaar verzekerde de Nederlandse navigatiedienstverlener TomTom zich van een eigen database met digitale landkaarten door Tele Atlas over te nemen.

Nokia verkocht eerder al zijn mobieltjestak geheel aan Microsoft. Door de verkoop van HERE kan het zich nog meer toeleggen op de productie van apparatuur voor telecomnetwerken. Mede daarom nam het bedrijf onlangs het Franse Alcatel-Lucent over. Die transactie wordt in het eerste kwartaal waarschijnlijk definitief afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
TomTom 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

TomTom

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Dit gaat kansen bieden voor Tomtom. Het is niet ondenkbaar dat Tomtom klanten erbij krijgt die oorspronkelijk bij HERE zaten. Ik ben zeer positief over het aandeel Tomtom.
25GTi
0
En wat te denken van AND met zijn kaarten. Binnenkort worden meer deals in Amerika gesloten en de kaarten voor Canada zijn bijna klaar.
Deze week is het aandeel verdubbeld. Voor het einde van het jaar op €10 minimaal. Volgend jaar weer een verdubbeling.
En voor de route van een overname hebben ze goede eigen kaarten in handen zodat ze niet verdwalen.
25GTi
0
www.boerse.de/nachrichten/Verkauf-der... :
"Auch der Fahrdienst-Vermittler Uber sowie mehrere chinesische Unternehmen sollen bei der Here-Auktion mitgeboten haben."

Gaat AND overgenomen worden door de chinezen of door Uber?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links