Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chipbedrijf Qualcomm kijkt met vertrouwen vooruit dankzij 5G

Gepubliceerd op 4 november 2020 22:24 | Views: 2.316

ASML 25 jan

461,35 -1,55 (-0,33%)

QUALCOMM 25 jan

164,40 +1,98 (+1,22%)

SAN DIEGO (AFN) - De vooruitzichten die het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm schetst voor het lopende kwartaal zijn volgens kenners optimistisch. Het concern, dat eerder een poging deed het Nederlandse NXP Semiconductors in te lijven, rekent in het slotkwartaal van 2020, de eerste periode van het boekjaar, op een omzet tot wel 8,6 miljard dollar. Met name de nieuwe 5G-technologie zal het bedrijf aan extra opbrengsten helpen.

De prognose van Qualcomm suggereert dat het bedrijf overtuigd is dat consumenten hun smartphones zullen upgraden zodat deze geschikt worden voor het draadloze 5G-netwerk. Qualcomm is de grootste maker van chips voor die toepassing.

Qualcomm had eerder al voorspeld dat de vraag naar 5G-toepassingen bij consumenten zal toenemen. In het afgelopen kwartaal, het vierde kwartaal van zijn boekjaar, zag Qualcomm de opbrengsten op jaarbasis met 73 procent stijgen tot 8,3 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel van 1,45 dollar was hoger dan de 1,19 dollar waar in de markten in doorsnee rekening mee werd gehouden. Daarbij profiteerde de onderneming van een eerdere royalties-regeling ter waarde van 1,8 miljard dollar die het met het Chinese Huawei overeen was gekomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 62% zegt kopen 8 stemmen
QUALCOMM 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare