Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Windmolenprojecten zorgen voor meer drukte bij Sif

ROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif krijgt het weer steeds drukker door de groei van het aantal windmolenparken op zee. Het bedrijf verwacht de productie volgend jaar op te voeren ten opzichte van dit jaar en heeft dan rond de 90 procent van de capaciteit benut. Ook voor 2022 heeft Sif al een flinke productie ingepland.

In het derde kwartaal werden de laatste funderingen voor windmolenparken in Frankrijk en Japan afgeleverd, waardoor Sif zich nu kan richten op de eerste monopiles voor het Nederlandse windmolenpark Hollandse Kust Zuid. Monopiles zijn de enorme palen die in de zeebodem geplaatst worden als fundering voor windmolens.

Voor komend jaar heeft Sif al 100 kiloton aan opdrachten, iets minder dan er dit jaar tot nu toe is geproduceerd. Daarnaast is het bedrijf in exclusieve onderhandeling over nog eens 82 kiloton aan productie. Voor 2022 wordt er exclusief onderhandeld over 120 kiloton aan productie. Daarnaast zijn er nog de nodige projecten waar momenteel aanbestedingen voor lopen.

Omzet

In de eerste negen maanden van dit jaar kwam de omzet uit op 231 miljoen euro, iets minder dan de 247 miljoen euro na drie kwartalen vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam daardoor uit op 17,3 miljoen euro, tegen 14,6 miljoen euro op hetzelfde moment in 2019, terwijl er toen veel meer geproduceerd was: 140 kiloton in 2019 om 113 kiloton nu.

Sif had eigenlijk gepland om vrijdag met cijfers te komen, maar dat werd vanwege de verdenking van een hack vervroegd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links