Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMCD rondt eerste fase overname Signet af

Gepubliceerd op 4 november 2020 18:11 | Views: 788

IMCD 17:35

103,35 +1,00 (+0,98%)

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de eerste fase van zijn trapsgewijze overname van zijn Indiase branchegenoot Signet afgerond. De onderneming heeft nu 70 procent van de stukken in handen. De overige 30 procent volgt in 2024. Financiële details werden niet gegeven. IMCD kondigde eerder wel de plaatsing van nieuwe aandelen aan om de deal te bekostigen. Daarmee werd 400 miljoen euro opgehaald.

Signet richt zich op de distributie van stoffen voor de farmaceutische en voedingsindustrie. Het gaat dan bijvoorbeeld om verdunners en zoetstoffen. Behalve in India is de onderneming ook actief in Bangladesh, het Midden-Oosten en Afrika. In de twaalf maanden tot en met juni had Signet een omzet van ongeveer 152 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (ebita) van zo'n 39 miljoen euro.

Het geld van de aandelenemissie was volgens IMCD niet alleen bedoeld voor de aankoop van Signet. Het bedrijf gebruikt het geld ook voor algemene doeleinden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare