Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleiner verlies voor taxi-app Uber

Gepubliceerd op 4 november 2019 22:38 | Views: 1.498

JUST EAT TAKEAWAY 16:52

95,14 +0,96 (+1,02%)

SAN FRANCISCO (AFN) - Uber verwacht dit jaar een kleiner verlies te lijden dan waar het bedrijf achter de taxi-app eerder rekening mee hield. Het Amerikaanse bedrijf had in het derde kwartaal meer gebruikers en legde meer ritjes af. Dat leverde ook meer omzet op.

Uber-topman Dara Khosrowshahi verwacht dat de omzetgroei in het vierde kwartaal versnelt. In die periode verwacht hij bovendien dat het Uber beter lukt om de kosten te beheersen. Daarom verlaagde Uber de verwachting voor het operationele jaarverlies tot tussen de 2,8 en 2,9 miljard dollar. Dat was eerder nog 250 miljoen dollar meer.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers ging in de afgelopen periodemet meer dan een kwart omhoog tot 103 miljoen en het aantal ritjes steeg met haast een derde tot 1,8 miljard. Dat leverde een omzet op van 3,8 miljard dollar ten opzichte van 2,9 miljard dollar een jaar eerder. Het operationeel verlies (ebitda) steeg met ruim een kwart tot 585 miljoen dollar.

De stijging van de inkomsten van maaltijdbezorgdienst Uber Eats van 73 procent op jaarbasis was lager dan verwacht. Analisten zien daarin het bewijs dat de toegenomen concurrentie van bedrijven als het Nederlandse Takeaway.com, Delivery Hero en Just Eat een rem zet op de groei van Uber.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare