Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sandd-deal drukt op bedrijfsresultaat PostNL

Gepubliceerd op 4 november 2019 07:24 | Views: 9.948

PostNL 23 okt

3,00 +0,04 (+1,45%)

DEN HAAG (AFN) - De overname van Sandd drukt overduidelijk op het resultaat van postbedrijf PostNL. De onderneming rekent voor het slotkwartaal op een negatieve impact tussen de 15 miljoen en 25 miljoen euro, omdat synergievoordelen zich nog niet uitbetalen. Verder kampt het post- en pakketbedrijf in bij zijn pakketdiensten met tragere groei. Die zorgde mede voor een lagere omzet.

Het postbedrijf gaat nu uit van een zogeheten onderliggend cash bedrijfsresultaat van 150 miljoen tot 180 miljoen euro. Eerder rekende PostNL op een bedrag tussen de 170 miljoen en 200 miljoen euro. Topvrouw Herna Verhagen benadrukt in een toelichting dat het niet om een bijstelling gaat. Volgens haar zijn de markten eerder geïnformeerd over de impact van de Sandd-deal.

De overname van Sandd, waar het van de minister eerder groen licht voor kreeg, is ondertussen afgerond. De integratie van de activiteiten van Sandd gaat in december van start en moet in de eerste helft van volgend jaar worden afgerond. Postbezorgers van Sandd krijgen een baan aangeboden bij PostNL en overig personeel is uitgenodigd op openstaande vacatures te solliciteren.

Pakketten

PostNL sloot het kwartaal af met een omzet van 636 miljoen euro, hetgeen 2 miljoen euro minder is dan een jaar eerder. Op de financiële markten werd door de bank genomen rekening gehouden met een omzetstijging. Het onderliggende cash bedrijfsresultaat steeg met 2 miljoen euro naar 25 miljoen euro. Tegenover de daling van de postvolumes met 10,6 procent stond een stijging van de pakketvolumes van 11 procent. Dat laatste was minder dan voorzien.

Volgens PostNL drukken onder meer de mindere economische vooruitzichten de volumegroei bij de pakketten. Verder kopen klanten slimmer in door meerdere bestellingen in één doos te verpakken. Daarnaast maken ze werk van minder retourzendingen, wat PostNL logischerwijs minder werk oplevert.

De winst uit voortgezette activiteiten kwam in de meetperiode op 13 miljoen euro. Verder realiseerde PostNL in de voorbije maanden 9 miljoen euro aan kostenbesparingen. De tragere groei van de pakkettendivisie drukt volgens Verhagen op de marges.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 69% zegt kopen 36 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare