Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken stijgen in lagere Nikkei

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag lager geëindigd. Beleggers namen opnieuw wat winst na de recente sterke opmars. De banken en verzekeraars waren echter in trek dankzij de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook overwegend omlaag.

De Nikkei-index in Tokio sloot 0,6 procent in de min op 23.975,62 punten. De verzekeraars Dai-ichi Life Holdings en T&D Holdings stegen tot 3,8 procent. De banken Sumitomo Mitsui Financial Group en Mitsubishi UFJ Financial Group dikten tot 3,1 procent aan. De Amerikaanse obligatierentes liepen op tot het hoogste niveau in zeven jaar nadat de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell liet weten nog lang niet klaar te zijn met het opschroeven van de rente.

Toyota klom 0,6 procent. De automaker gaat met telecomconcern Softbank (plus 1,3 procent) samenwerken op het gebied van zelfrijdende auto's. Honda won 0,2 procent. De autofabrikant neemt voor 2,75 miljard dollar een belang van 5,7 procent in Cruise, de divisie gericht op zelfrijdende voertuigen van het Amerikaanse General Motors.

Bank of Korea

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 1,9 procent lager. De Kospi in Seoul leverde 1,5 procent in na mediaberichten over een mogelijke renteverhoging door de Bank of Korea deze maand. De All Ordinaries in Sydney hield het hoofd boven water met een plus van 0,4 procent, dankzij koerswinsten van de Australische banken.

De beursgraadmeters in India en Indonesië gingen stevig omlaag door de aanhoudende stijging van de Amerikaanse dollar. Op het Chinese vasteland zijn de beurzen de hele week gesloten vanwege een nationale vakantie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.079,70 18 apr
+117,90 +0,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links