Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street opent hoger na banenrapport VS

Gepubliceerd op 4 september 2020 15:49 | Views: 2.120 | Onderwerpen: Verenigde Staten

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag hoger geopend, na de forse koersverliezen van een dag eerder onder druk van stevige minnen voor de technologiesector op Wall Street. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat meer duidelijkheid geeft over de mate van herstel van de Amerikaanse economie van de coronacrisis.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,6 procent in de plus op 28.465 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,6 procent op 3474 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,5 procent omhoog tot 11.516 punten. De hoofdgraadmeters gingen donderdag tot 5 procent onderuit. Het was de sterkste daling voor de indices op één dag sinds juni. Daarmee kwam een einde aan een reeks winstdagen voor de Nasdaq en S&P 500 die nieuwe recordstanden hadden bereikt.

In augustus kwamen er volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid een kleine 1,4 miljoen nieuwe banen bij. Dat is een minder grote stijging dan een maand eerder, maar kwam ongeveer overeen met wat economen in doorsnee hadden verwacht. De werkloosheid in de Verenigde Staten daalde tot 8,4 procent, van 10,2 procent in juli. Dat hoeft niet alleen maar goed nieuws te zijn, maar zou ook kunnen wijzen op een terugtrekken van Amerikanen van de arbeidsmarkt nu de kans op het vinden van een nieuwe baan minder groot is.

Tesla

Qua bedrijfsnieuws staat chipfabrikant Broadcom in de belangstelling na een beter dan verwachte kwartaalupdate. Niet alleen verkocht Broadcom meer chips aan de telecomsector en voor servers, maar ook verwacht de onderneming dat de vraag naar onderdelen voor smartphones weer sterk gaat toenemen. Het aandeel Broadcom kreeg er 4,5 procent bij.

Tesla won 3,6 procent. De maker van elektrische auto's leverde in de voorbije drie dagen nog meer dan 18 procent van zijn beurswaarde in.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare