Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Just Eat Takeaway mag Grubhub overnemen van toezichthouders

Gepubliceerd op 4 september 2020 08:50 | Views: 2.007

JUST EAT TAKEAWAY 16:48

102,70 -1,30 (-1,25%)

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway (JET) heeft alle goedkeuringen gekregen van de toezichthouders voor de overname van Grubhub. Met de deal, die volledig in aandelen wordt afgehandeld, is 7,3 miljard dollar gemoeid. De aandeelhouders van beide bedrijven moeten nog wel hun fiat geven voor de overname.

Grubhub geldt als de leidende speler in de Verenigde Staten. Het Nederlands-Britse bedrijf kaapt Grubhub weg voor de ogen van Uber, dat volgens verschillende media eveneens geïnteresseerd was in het bedrijf. Uber is vooral bekend van zijn gelijknamige taxi-app maar is via Uber Eats ook actief op de maaltijdbezorgmarkt.

Overigens is Just Eat Takeaway zelf vrij recent ontstaan uit een fusie. Het Nederlandse Takeaway breidde eerder dit jaar dankzij de samenvoeging met het Britse Just Eat uit naar het Verenigd Koninkrijk. Aan die deal ging een maandenlang proces vooraf. Ook de samensmelting van Grubhub vergt nog wat tijd. De deal kan waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond worden.

Aandeelhouders van Grubhub krijgen bij de deal voor elk aandeel Grubhub 0,671 aandelen Just Eat Takeaway. Zo wordt Grubhub bij de transactie gewaardeerd op 75,15 dollar per aandeel. Het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway blijft ook na de deal gevestigd in Amsterdam en Grubhub houdt zijn hoofdkantoor in Chicago. De verwachting is dat de overname in de eerste helft van 2021 wordt afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare