Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Machinemaker Marel neemt Duits bedrijf over

Gepubliceerd op 4 september 2020 06:37 | Views: 1.536 | Onderwerpen: Duitsland

MAREL 20 okt

4,47 -0,01 (-0,22%)

REYKJAVIK (AFN) - De IJslandse maker van vlees- en visverwerkende machines Marel neemt het Duitse Treif Maschinenbau, een leverancier van snijtechnologie voor levensmiddelen, over. De deal wordt voldaan in contanten en aandelen en zal naar verwachting later dit jaar zijn afgerond.

Marel, met een notering op Beursplein 5, gaat de overname betalen met 128 miljoen euro in contanten en 2,9 miljoen aandelen Marel. Mededingingsautoriteiten moeten nog hun goedkeuring geven voor de overname, die past in de groeistrategie van Marel.

Treif heeft zijn hoofdkantoor in het Duitse Oberlahr. Er werken circa 500 mensen en de jaaromzet is ongeveer 80 miljoen euro. Treif kwam in 1989 in handen van de huidige topman Uwe Reifenhäuser, die de onderneming kocht van het toenmalige management. De vader van Reifenhäuser heeft Treif meer dan 70 jaar geleden opgericht. Treif is aanwezig in Europa, de Verenigde Staten en China.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MAREL 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare