Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Apple voor het eerst sinds 2017 naar obligatiemarkt

Gepubliceerd op 4 sep 2019 om 20:26 | Views: 2.297 | Onderwerpen: obligaties

Apple 20 sep

217,73 -3,23 (-1,46%)

NEW YORK (AFN) - Apple zet voor het eerst sinds november 2017 de stap naar de obligatiemarkten. De techreus wil voor 7 miljard dollar aan schuldpapier uitgeven, zo bleek donderdag uit een prospectus. Daarmee voegt het bedrijf zich bij een groep aan grote Amerikaanse concerns die willen profiteren van de sterke dalingen van rentes en de grote vraag van beleggers.

De opbrengst zal Apple gebruiken voor aandeleninkopen, dividenden, overnames en andere algemene bedrijfsdoeleinden. Apple leent voor het eerst op deze manier geld sinds Amerikaanse belastinghervormingen begin 2018 actief werden. Die maakte het mogelijk om honderden miljarden dollars aan contanten die overzees waren gestald voor een lager belastingtarief terug te halen. Uit dat geld financierde Apple onder meer het plan om 175 miljard dollar terug te geven aan aandeelhouders.

Eind 2017 plaatste Apple ook voor 7 miljard dollar aan obligaties. Het bedrijf werd de afgelopen tijd voorgegaan door onder meer Disney en Coca-Cola, die na lange tijd weer terugkeerden op de obligatiemarkten. Apple heeft momenteel overigens ook meer dan 200 miljard dollar aan contanten en verhandelbare effecten in zijn boeken staan. Dat is ongeveer 100 miljard dollar meer dan de schuldpositie van de onderneming.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Apple 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

obligaties

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord