Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opluchting op beurzen over brexit en Italië

 Opluchting op beurzen over brexit en Italië

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag stevige winsten zien. Beleggers reageerden opgelucht op de ontwikkelingen rond de brexit in het Verenigd Koninkrijk en de Italiaanse politiek. De kans op een no-dealbrexit is afgenomen en de politieke crisis in Italië is opgelost.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent hoger op 562,75 punten. De MidKap klom 1,1 procent tot 814,31 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 1,3 procent.

In Milaan dikte de hoofdindex 1,6 procent aan. Door de samenwerking tussen de Democratische Partij (DP) en de Vijfsterrenbeweging (M5S) zijn nieuwe verkiezingen in Italië voorkomen. De Londense FTSE won 0,6 procent en ook het Britse pond zat in de lift. Het Britse Lagerhuis stemt woensdag over een motie die een no-dealbrexit moet voorkomen. Als de motie wordt aangenomen wil premier Boris Johnson waarschijnlijk nieuwe verkiezingen uitschrijven.

ArcerlorMittal

Koploper in de AEX was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 3,9 procent. Informatieleverancier RELX sloot de rij met een verlies van 0,8 procent. In de MidKap stond metalengroep AMG bovenaan met een plus van 3,9 procent. Bouwer BAM was de grootste daler met een min van 1,2 procent. Op de lokale markt werd Curetis 14 procent meer waard. Het Duitse biotechnologiebedrijf gaat fuseren met zijn Amerikaanse branchegenoot OpGen.

De Europese verkopers van luxegoederen profiteerden van berichten dat het bestuur van Hongkong de controversiële uitleveringswet met China formeel zal intrekken. In de stad is het al maanden onrustig door protesten tegen het omstreden wetsvoorstel. Kering en LVMH, die veel producten verkopen in Hongkong, wonnen ruim 3 procent in Parijs.

Thales

Thales klom 6 procent. Het Franse technologieconcern boekte meer omzet en winst in het eerste halfjaar, mede dankzij de overname van het Frans-Nederlandse Gemalto. In Frankfurt steeg Delivery Hero 2,3 procent. Het Duitse maaltijdbestelbedrijf schroefde zijn omzetdoel op.

De euro was 1,1009 dollar waard, tegen 1,0964 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 54,27 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 58,49 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. createmonnie 4 september 2019 12:23
    Ik baal wel dat er weer uitstel zal komen voor de Brexit. Softy EU zal weer eens door de vingers kijken en VK uitstel geven. Zo zullen de kinderen van onze kinderen de deal or no deal brexit zelfs meemaken.... Belachelijke volk... Veroveren van stukken land ging sneller door die britten dan een deal sluiten...
  2. erjee-ff 4 september 2019 13:19
    quote:

    createmonnie schreef op 4 september 2019 12:23:

    Ik baal wel dat er weer uitstel zal komen voor de Brexit. Softy EU zal weer eens door de vingers kijken en VK uitstel geven. Zo zullen de kinderen van onze kinderen de deal or no deal brexit zelfs meemaken.... Belachelijke volk... Veroveren van stukken land ging sneller door die britten dan een deal sluiten...
    Er is een deal gesloten, alleen dat is een deal die de meerderheid van het Britse parlement niet wil, en dus niet gaat goedkeuren.
    Dan zijn er een paar opties, namelijk de deal heronderhandelen, de deal alsnog goedkeuren onder grote druk of zonder deal de unie uit. Kies de beste optie ;-)

    De EU heeft niet soft onderhandeld, en staat er niet soft in, maar de EU heeft, naar mijn mening zich veel te weinig gerealiseerd dat de EU grote schade ondervindt van Brexit. Een belangrijke handelspartner verlaat de EU, maar belangrijker nog, een groot land kiest er voor het samenwerkingsverband de rug toe te keren en zegt in feite: "wij zien meer voordelen buiten de unie dan binnen de unie". Dat zegt ook iets over het functioneren van die unie.
  3. erjee-ff 4 september 2019 14:28
    quote:

    Long schreef op 4 september 2019 14:04:

    Inderdaad ziet het VK meer voordelen buiten de Unie, echter dit is helaas ook nergens op gebaseerd, puur emotie om de bevolking richting de slachtbank te krijgen. Fantasten zijn het.
    Ach, da's niet uniek voor het VK. Er zijn genoeg Nederlanders die dromen van een Nexit, Duiters die dromen van een Dexit en ga zo maar door.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links