Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman Deutsche Bank ziet hoger rendement

Topman Deutsche Bank ziet hoger rendement

FRANKFURT (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De topman van Deutsche Bank denkt dat de omvangrijke herstructurering van de Duitse bank zal leiden tot hogere rendementen voor aandeelhouders, ondanks de lage rentes en de afzwakkende economie. Dat verklaarde bestuursvoorzitter Christian Sewing op een bankenconferentie in Frankfurt.

Deutsche Bank is bezig 18.000 banen te schrappen om miljarden aan kosten te besparen en bouwt zijn handelsactiviteiten af. Daarmee wordt de basis gelegd voor toekomstige groei, terwijl het financiële concern is voorbereid op economische afkoeling, verklaarde Sewing. "Niemand twijfelt eraan dat we in de juiste richting gaan met de nieuwe plannen", aldus de topman.

Om het vertrouwen van Sewing in Deutsche Bank te onderstrepen werd maandag nog bekend dat hij de komende jaren elke maand 15 procent van zijn nettomaandsalaris zal gebruiken voor de koop van aandelen van het bedrijf. Deze inkoop loopt van september tot en met december 2022. Dat zou neerkomen op een totaalbedrag van circa 850.000 euro.

Zware tijden

De grootste bank van Duitsland verkeert al enige tijd in zwaar weer, met onder meer een gedaalde beurskoers, grote verliezen en hoge boetes voor misstanden uit het verleden. Eerder dit jaar liepen nog fusiegesprekken tussen Commerzbank en Deutsche Bank spaak.

Sewing uitte verder kritiek op de mogelijkheid van een nieuwe renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB). Volgens hem ruïneren de lage rentes op langere termijn het financiële systeem, waarbij banken geld moeten toeleggen op tegoeden die ze stallen bij de ECB. Volgens Sewing gaat het hier bij Deutsche Bank om vele miljoenen per jaar. Tegelijkertijd worden spaarders gestraft omdat ze nauwelijks nog rente ontvangen op hun spaarrekeningen, zei Sewing.

Lees over dit aandeel ook

  1. 01 feb Minder winst voor Deutsche Bank
  2. mrt '23 Vertrouwen van de markt in Deutsche Bank onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Bank

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Gaston Lagaffe 4 september 2019 12:33
    Ik vind het wel sterk dat je als topman van DB, ondanks alle ellende bij DB, aangeeft structureel aandelen DB te gaan kopen. Je kan lopen te zeuren dat hij toch genoeg verdient maar hij doet het toch maar. Iedere maand tot en met december 2022, 15% van zijn NETTO salaris. In Nederland zijn er weinigen die het hem nadoen (Boskalis CEO). Ze strijken hun salaris en gratis opties op en wat de aandeelhouders meemaken zal ze een zorg zijn.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Deutsche Bank

14,800 18 apr
+0,296 +2,04%
Premium

Vertrouwen van de markt in Deutsche Bank onder druk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links