Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman: onacceptabele fouten gemaakt door ING

Topman: onacceptabele fouten gemaakt door ING

AMSTERDAM (AFN) - ING is bij het bestrijden van witwassen op ,,onacceptabele'' wijze tekortgeschoten. De bank werkt aan verbeteringen in de bestrijding van financiële criminaliteit en daarbij is ,,blijvende focus'' noodzakelijk. Dat zei topman Ralph Hamers in een toelichting op de boete van honderden miljoenen euro's die ING kreeg opgelegd van het Openbaar Ministerie (OM).

,,Het is geen goede dag voor ING. Het OM heeft tekortkomingen geconstateerd en daar doen we niets aan af'', zei Hamers. ,,De inzet is heel simpel. Van ING mag worden verwacht dat we er alles aan doen om witwassen te voorkomen.''

Justitie constateerde dat ING tussen 2010 en 2016 te weinig deed om financiële malversaties door klanten te voorkomen. Zo greep de bank te laat in toen een telecomprovider via Nederlandse ING-rekeningen miljoenen smeergeld betaalde aan een bedrijf van de dochter van de Oezbeekse president. Ook kwam het witwassen van miljoenen euro's door ING-klanten te laat aan het licht.

Maatregelen

Volgens Hamers waren die tekortkomingen te wijten aan een gebrek aan afstemming tussen commerciële afdelingen en medewerkers die op wettelijke naleving moeten toezien. Hij vertelde verder dat het OM geen bewijs heeft gevonden dat medewerkers op individueel niveau hebben meegeholpen aan criminele activiteiten, noch dat ze daar persoonlijk baat bij hebben gehad.

Niettemin heeft ING maatregelen genomen tegen een ,,tiental medewerkers'' die duidelijk steken hebben laten vallen. Die ingrepen variëren van het uit functie zetten van een personeelslid tot het schrappen van bonussen. Hamers en andere leden van de raad van bestuur blijven overigens wel in functie, maar zien ook af van hun bonus.

ING ging akkoord met een boete van 675 miljoen euro en een ontneming van 100 miljoen euro. Voor dat bedrag, dat maandag is overgemaakt, had ING nog geen voorziening genomen omdat het de hoogte van de geldstraf niet in kon schatten. De geldsom wordt als speciale post opgenomen in de cijfers over het derde kwartaal.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Red_ 4 september 2018 11:51
    quote:

    havik of duif schreef op 4 september 2018 11:46:

    De hoogste stand van ING was dit jaar € 16,66 dus terug naar de € 13.- gaat dit jaar nog wel goed komen, dus mis je instapmoment niet!
    Haha leuk geprobeerd! bij een dergelijk bericht is iedereen eerder bang dat er nog wat meer lijken uit de kast komen. zoals individuele witwas gevallen of iets dergelijks. Daarnaast even vergeten wat voor ellende in Turkije nog steeds speelt en ING haar belangen hierbij?
  2. forum rang 5 havik of duif 4 september 2018 12:45
    quote:

    Red_ schreef op 4 september 2018 11:51:

    [...]

    Haha leuk geprobeerd! bij een dergelijk bericht is iedereen eerder bang dat er nog wat meer lijken uit de kast komen. zoals individuele witwas gevallen of iets dergelijks. Daarnaast even vergeten wat voor ellende in Turkije nog steeds speelt en ING haar belangen hierbij?
    Wie niet bij een dalende beurs durft te kopen neemt genoegen met minder rendement. Ieder zijn eigen risicoafweging.
  3. horscamp 4 september 2018 17:24
    Jeroen van de Veer de pief die de salaris verhoging van ene Hamers verdedigde ja die gast heb ik nog niet gehoord. Hij zelf heeft er niets van hebben geweten nee hij is het geweten Opzouten allemaal ook die rooie rakker Wimpie de keukenprins. Ooit voorvechter van jan met de pet hebzucht is heerlijk toch heren? Nee de aandeelhouder betaalt weer het gelach. Old boys network
  4. [verwijderd] 5 september 2018 06:24
    om eens keer een einde te maken aan het gejammer over salarissen, we kunnen met zn allen gewoon besluiten als aandeelhouder dat de kosten gedragen moeten worden door de top.

    gewoon nieuwe contracten afdwingen waar men effectief het minimumloon gaat verdienen als dit soort ongein voorkomt en tot 5jaar terugvorderen. dan wordt er opeens wel fatsoenlijk bestuurd en haken zakkenvuller vanzelf af.

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,600 23 apr
+0,238 +1,55%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links