Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL bestudeert uitspraak CBb

Gepubliceerd op 4 september 2018 09:02 | Views: 3.705

PostNL 10:26

1,42 -0,05 (-3,63%)

DEN HAAG (AFN) - PostNL zegt de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven over de 24-uurs partijenpost te gaan bestuderen. Het postbedrijf heeft onterecht miljoenen aan kosten moeten maken door regels die zijn opgelegd over het bezorgen van brieven van andere partijen. Het bedrijf zegt dat de impact van de regels zich al vanaf 2016 in de resultaten hebben gemanifesteerd.

PostNL raamde de extra kosten voor het bezorgen van post van andere marktpartijen tegen ,,gereguleerde tarieven en condities" dit jaar op 50 miljoen tot 70 miljoen euro. ,,Als wij aanleiding zien om de afgegeven bandbreedte aan te passen, zullen we de markt daarover informeren", meldde het postbedrijf dinsdag in een reactie. De extra kosten die zijn gemaakt wil PostNL niet zomaar in rekening brengen bij de postvervoerders die van het gereduceerde tarief gebruik hebben gemaakt.

Het CBb stelde maandag dat PostNL geen ,,dominante marktpartij" is. Om die reden gelden met terugwerkende kracht de strengere regels die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) eerder oplegde niet meer. Als dominante marktpartij was PostNL sinds dit jaar door de toezichthouder verplicht om tegen gereduceerd tarief zijn netwerk open te stellen aan postvervoerders.

Schadeclaim

Anders dan het zogeheten marktanalysebesluit van de ACM bepaalde het CBb dat de digitale post ook onderdeel is van de 24 uurs zakelijke postmarkt. Gelet op die ,,bredere blik" is van dominantie geen sprake, aldus het CBb.

Mocht de uitspraak leiden tot wijzigingen in voorwaarden en tarieven zal PostNL postvervoerders daarover uitgebreid informeren. Op de vraag of PostNL een schadeclaim overweegt, wilde een woordvoerder eerder niet inhoudelijk ingaan. ,,PostNL zal de uitspraak beoordelen op de verdere juridische, operationele en financiële consequenties", aldus het bedrijf.

De ACM liet in een reactie weten de uitspraak in de hoger beroepen van PostNL, Sandd, Van Straaten Post en Intrapost tegen het marktanalysebesluit te bestuderen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
up en down
0
Tja,,,,, wat wil postnl nog meer dan de boel overnemen (als dat mag overigens) want de overheid bemoeit er zich teveel mee....en beschermt de vroegere post wet toen zij het helemaal voor het zeggen hadden bij PTT zullen we maar zeggen. Vandaag zijn er analisten die een verkoop advies afgeven!?? Maar het tegengestelde is een feit dat ze er weer eens flink (opzettelijk) ernaast zitten om beleggers te besodemieteren me dunkt!?
Ik heb vandaag al een mooie bedrag verdient eraan
Of ik ze nog koop is een groot risico want de koers is van up naar down gegaan sinds vanmorgen na de opening
Er zijn beleggers die postnl gekocht hebben onder de drie en nu verkopen zoals ik heb gedaan....
Postnl is een sociaal bedrijf dat nog enigzins voor hun mensen opkomt ook al is dat minimaal maar toch! Of de koers richting 4 euro gaat hangt af van de overheid en andere idiote wetgevingen waaraan postnl zich moet houden maar de concurenten niet... Dat is dan te zijn aan de sociale voorzieningen bij die bedrijven.... Gisteren werd gevraagd of het kader personeel brieven wil bezorgen omdat er gewoon geen mens meer te vinden is om voor postnl te bezorgen.... Ook dat is de schuld van de overheid!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord