Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING schikt voor honderden miljoenen met OM

ING schikt voor honderden miljoenen met OM

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie (OM) in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken. De bank is akkoord gegaan met de betaling van een boete van 675 miljoen euro en een terugbetaling van 100 miljoen euro. De financieel dienstverlener erkende tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van witwassen.

ING had eerder al gemeld dat boetes, straffen en andere uitkomsten van het onderzoek naar betrokkenheid bij corruptie, witwassen en het eigen cliëntacceptatiebeleid ,,aanzienlijk" konden zijn. ING maakte in het jaarverslag over 2016 voor het eerst bekend dat het onderwerp was van strafrechtelijk onderzoek.

De bank schoot onder meer tekort in de uitvoering van cliëntenonderzoeksprocedures ter voorkoming van financieel-economische criminaliteit bij ING Nederland. De kwestie heeft betrekking op de jaren 2010 tot en met 2016. ING zegt het ten zeerste te betreuren dat deze fouten klanten in staat stelden om accounts van ING Nederland te misbruiken.

Risicobeheer

De bank zegt verder maatregelen te hebben genomen tegen een aantal medewerkers en voormalig medewerkers die verantwoordelijk waren voor uitvoering van het beleid en procedures. Zo is de variabele beloning van personeel teruggevorderd en zijn sommige taken opgeschort. Het bestuur van ING ziet af van bonussen dit jaar. De leidinggevenden zeggen het ongepast te vinden om dit jaar een variabel loon te ontvangen.

Ook heeft de bank de nodige maatregelen genomen om het risicobeheer te verbeteren. De instelling belooft verder om het bewustzijn en het naleven van regels door personeel te verbeteren. Naast de Nederlandse autoriteiten hadden ook de Amerikaanse autoriteiten om informatie gevraagd. ING verwacht geen verdere acties door de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De totale impact van de schikking en de terugbetaling op het nettoresultaat van ING bedraagt 775 miljoen euro. De bank zal dit in de cijfers over het derde kwartaal opvoeren als buitengewone last.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. CORE_Hagar 4 september 2018 07:45
    quote:

    Ritageld schreef op 4 september 2018 07:38:

    Dit is nu de "too big too fail" bank die door de Nederlandse overheid (lees belastingbetalers) overeind gehouden moest worden.
    ... Iets wat de overheid in het geval van ING overigens een kleine € 3,5 miljard heeft opgeleverd, oftewel een rendement van 12,7%. Dus daar zijn wij als belastingbetalers alles behalve slechter van geworden...
  2. Rob GR 4 september 2018 07:53
    quote:

    Mr.Windows schreef op 4 september 2018 07:29:

    En wat is de les van dit gebeuren? Op korte termijn winst (door slimme constructies/fraude/witwassen/vriendjespolitiek) echter na een aantal jaren komt er een afkoop/boete van 775 miljoen euro. Dit is de NL boete wat gebeurt er met de andere landen, denk aan Amerika?
    Zie het persbericht, ing verwacht geen verdere claims.

    www.ing.com/Newsroom/All-news/Press-r...
  3. Freakertje 4 september 2018 08:21
    quote:

    Mrx77 schreef op 4 september 2018 08:06:

    En die ceo vond dat hij te weinig verdiende....zakenvullers...en wij maar druk maken om die kleine draaideurcriminelen, maar de grote jongens zitten daar met een maatpak en stropdasje (vermomd)...
    Mooi, dus jij hebt een waterdicht bewijs van criminele activiteiten bij de bank. Nou, ik ga er goed voor zitten, kom maar op.

    Voor zover ik de berichten duid, is er 'alleen' sprake van nalatigheid, te weinig tijd en geld gestoken in processen om ge/misbruik door gesanctioneerde personen onmogelijk te maken.

    Om het nu gelijk als crimineel te betitelen, gaat mij veel te ver. Het is net zoals een APK verzuim nalatigheid die afgedaan wordt met een boete. Niet meer, niet minder. Dat maakt je niet gelijk tot crimineel.
  4. Freakertje 4 september 2018 08:40
    quote:

    easy56 schreef op 4 september 2018 08:33:

    De Goldmannetjes verkochten polissen met mooi verhaaltje en gingen gelijk short!

    RABO woekerpolissen verhaal.

    Allemaal misverstanden en nalatig:-)

    Je schopt jezelf hier onderuit, makkelijker moet je het niet maken. :)
    We hebben het hier over deze casus. Dat jij er van alles en nog wat bij haalt moet jij weten, maar deze casus an sich is niet crimineel.

    ING heeft deze casus nota bene zelf gemeld bij de toezichthouders dat ze tekort waren geschoten.

    De andere casussen waar je nu mee komt, kun je rustig een ander topic over vullen, en of die crimineel waren of niet laat ik voor nu in het midden. Maar deze casus is dat overduidelijk niet.

    Wel lekker makkelijk he? Bankje bashen :)
  5. Mrx77 4 september 2018 08:50
    quote:

    Freakertje schreef op 4 september 2018 08:21:

    [...]
    Mooi, dus jij hebt een waterdicht bewijs van criminele activiteiten bij de bank. Nou, ik ga er goed voor zitten, kom maar op.

    Voor zover ik de berichten duid, is er 'alleen' sprake van nalatigheid, te weinig tijd en geld gestoken in processen om ge/misbruik door gesanctioneerde personen onmogelijk te maken.

    Om het nu gelijk als crimineel te betitelen, gaat mij veel te ver. Het is net zoals een APK verzuim nalatigheid die afgedaan wordt met een boete. Niet meer, niet minder. Dat maakt je niet gelijk tot crimineel.
    ING heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie (OM) in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken. De bank is akkoord gegaan met de betaling van een boete van 675 miljoen euro en een terugbetaling van 100 miljoen euro

    Deal sluiten met OM zegt genoeg, dit is geen deal met de fiscus!
  6. forum rang 4 ischav2 4 september 2018 08:58
    De regels zijn overtreden door ING. Hamers en cs moeten verantwoording afleggen. Je kunt dit niet afschuiven op nalatigheid. Dit is ernstig en des te meer dat ING door de belastingbetaler overeind is gehouden. Banken hebben een belangrijke nutsfunctie en als je je op zo’n manier na de grote financiele crisis van dit soort praktijken bedient hoor je niet te bestaan. Ik ga mijn bankrekening opzeggen, punt.
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,626 13:23
-0,044 -0,30%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links