Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KLM bereikt cao-akkoord voor piloten

Gepubliceerd op 4 september 2018 06:09 | Views: 2.383 | Onderwerpen: CAO, luchtvaart

Air France-KLM 21 feb

9,08 -0,31 (-3,30%)

SCHIPHOL (AFN) - KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten. De partijen hadden eerder de hulp ingeroepen van een bemiddelaar om tot een vergelijk te komen. Die had tot 6 september de tijd om de onderhandelingen weer vlot te trekken en is daarin geslaagd. De VNV stopt in de aanloop naar een ledenraadpleging met het voorbereiden van werkonderbrekingen of andere acties.

De nieuwe cao bevat afspraken die de partijen in mei maakten. Daarnaast is onder meer afgesproken dat maatregelen om de werkdruk te verlichten sneller worden ingevoerd.

KLM zegt blij te zijn dat er een nieuw akkoord is gesloten en ,,hoopt dat hiermee een streep gezet kan worden onder achterliggende moeilijke periode".

Werkonderbrekingen

VNV laat in een reactie weten dat de zorgen van de KLM-vliegers zijn gehoord en dat dit tot heldere afspraken heeft geleid. De aanpassingen in de vlieg- en rusttijden worden naar voren gehaald en daarmee wordt de werkdruk aangepakt. Ook is er een nieuwe verzoekenregeling voor intercontinentale vluchten aan het akkoord toegevoegd. VNV verwacht binnen twee weken een oordeel van de leden te hebben.

Het is niet voor het eerst dat KLM en VNV een principeakkoord sluiten over de piloten-cao. De vorige overeenkomst werd door leden van de bond nog afgewezen. Daarna dreigden de piloten met werkonderbrekingen om hun eisen kracht bij te zetten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

CAO

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord