Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw koersval Gemalto op Damrak

Opnieuw koersval Gemalto op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden maandag een stapje terug in reactie op de nieuwe kernproef van Noord-Korea. Op het Damrak kreeg Gemalto opnieuw rake klappen na de koersdaling van voor het weekeinde. Beleggers moesten het verder stellen zonder richting uit de VS, waar de beurzen dicht zijn vanwege Labor Day.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguuur 0,2 procent in de min op 516,95 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 788,89 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tussen 0,2 en 0,5 procent achteruit.

Gemalto bungelde opnieuw onderaan de AEX met een min van 5,7 procent. Beleggers vrezen dat de digitaal beveiliger mogelijk met een nieuwe winstwaarschuwing zal komen. Het aandeel verloor vrijdag al 5,5 procent na tegenvallende vooruitzichten en resultaten.

Ahold Delhaize

Supermarktconcern Ahold Delhaize voerde de hoofdfondsen op het Damrak aan met een plus van 1,3 procent. Telecomconcern KPN profiteerde van een adviesverhoging door JPMorgan en volgde met een winst van 1,1 procent. Uitzender Randstad won 0,3 procent na adviesverhoging door Credit Suisse.

In de MidKap sloot kunstmestproducent OCI de rij met een verlies van 1,9 procent. Beursintermediair Flow Traders was de grote winnaar met een plus van 3,5 procent na een adviesverhoging door ABN AMRO. ASR won 0,5 procent. ING verhoogde het koersdoel voor de verzekeraar.

Noord-Korea

De gouddelvers waren in trek door de oplopende geopolitieke spanningen rond Noord-Korea. In Londen wonnen Fresnillo en Randgold Resources 1,8 procent.

In Zürich zakte farmaceut Novartis 0,8 procent. Vasant Narasimhan wordt de opvolger van topman Joseph Jimenez die eind januari vertrekt. Verder kijkt het concern nog altijd naar de strategische opties voor zijn kwakkelende divisie voor oogverzorgingsproducten, Alcon.

Olie

In Milaan daalde Fiat Chrysler meer dan 1 procent. Bestuursvoorzitter Sergio Marchionne van de Amerikaans-Italiaanse automaker liet afgelopen weekeinde weten dat het concern geen overnamebod heeft ontvangen. Het Chinese autobedrijf Great Wall Motor liet recent nog weten interesse te hebben in Fiat Chrysler.

De euro was 1,1913 dollar waard, tegen 1,1888 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 47,35 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 0,6 procent tot 52,41 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 4 september 2017 16:16
    Zo zie je maar dat gemalto een Imtech achtige trek vertoond Veel geschreeuw maar weinig resultaat Alhoewel de beloften die ze eerdr maakten gezien worden als werkelijkheid op de omzet die toch nog goed is.... Omdat beleggers er nu eenmaal veel meer van hebben verwacht toen gemalto nog schermde met verwachte hogere omzetten zijn zij nu afgehaakt Waarschijnlijk is een koopmoment van om de 30 euro weer een reden om de koers weer met allerlei kooppraatjes hoger te krijgen want gokken is meer dan de werkelijkheid........
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links