Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'In Nederland meer oog voor lange termijn'

'In Nederland meer oog voor lange termijn'

DEN HAAG (AFN) - Bestuurders van Nederlandse ondernemingen hebben meer oog voor de langere termijn dan hun Amerikaanse collega's. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van Eumedion, de belangenvereniging van institutionele beleggers.

De onderzoekers hebben verslagen doorgespit van ruim 1400 analisten- en beleggersbijeenkomsten van in totaal zestig beursgenoteerde bedrijven. Aan de hand van de presentaties van bestuurders en hun antwoorden op vragen tijdens die vergaderingen, is onderzocht in hoeverre hun strategie en beleid op de lange termijn waren gericht.

De resultaten zijn vervolgens afgezet tegen vergelijkbaar onderzoek dat in het verleden verricht is in de Verenigde Staten. In het algemeen bleken Nederlandse bestuurders meer naar de verre toekomst te kijken dan hun collega's bij Amerikaanse bedrijven.

Volgens de onderzoekers komt dat mede doordat ook de aandeelhouders van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen meer van de lange adem zijn. Ook speelt mee dat in het beloningsbeleid gestuurd wordt op prestaties op de langere termijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links