Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sony rekent op forse winstval

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse technologie- en elektronicaconcern Sony houdt rekening met een forse daling van de winst in zijn hele boekjaar. De coronacrisis raakt de activiteiten van de onderneming op het gebied van muziek en film hard. Ook de verkoop van elektronische apparaten staat fors onder druk.

Voor het jaar dat eind maart 2021 eindigt rekent Sony nu op een daling van de winst met 12 procent tot 510 miljard yen, omgerekend iets meer dan 4 miljard euro. Dat zou het laagste niveau in drie jaar tijd zijn. Het operationeel resultaat komt mogelijk 27 procent lager uit bij een vlakke jaaromzet van 8,3 biljoen yen.

In het onlangs afgesloten eerste kwartaal van Sony zakte de operationele winst met 1,1 procent tot 228,4 miljard yen. De zwakke prestaties waren het gevolg van lockdowns in verschillende landen, waardoor de muziek- en fimproductie vertraagde. Ook de verkoop van filmkaartjes kreeg een tik. Daar komt bij dat het wereldwijd hard getroffen consumentenvertrouwen de verkoop van smartphones, televisies en andere producten pijn doet. De spelletjestak van Sony profiteert overigens wel van thuisblijvers, die meer abonnementen sluiten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links