Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Thuiskoffiedrinker geeft JDE Peet's steun in de rug

Thuiskoffiedrinker geeft JDE Peet's steun in de rug

AMSTERDAM (AFN) - Koffie- en theebedrijf JDE Peet's heeft in het eerste halfjaar een recordomzet gehaald met koffie voor thuisdrinkers, nu veel mensen de voorbije maanden thuiswerkten. De tak die levert aan de horeca en bedrijven had het een stuk zwaarder. Het moederbedrijf van Douwe Egberts zag bij dat laatste onderdeel sinds juni wel herstel optreden en rekent erop voor heel dit jaar een omzetgroei te kunnen behalen.

Consumenten die koffie voor thuis kochten deden dat niet alleen om hun bakje koffie van op kantoor te vervangen, maar kozen ook voor wat meer luxe. De duurdere koffiesoorten van JDE Peet's zoals de koffie in aluminium cups, maar ook duurdere koffiebonen en gemalen koffie verkochten beter. Op die koffiesoorten is de winstmarge hoger. Daarmee werd het grotendeels wegvallen van de divisie voor koffie buitenshuis deels opgevangen.

Een andere trend tijdens de pandemie waren meer bestellingen via webwinkels. De e-commerceactiviteiten van JDE Peet's, dat ook merken als Tassimo, L'Or en Pickwick heeft, groeiden met 63 procent in het eerste halfjaar en het bedrijf investeerde daar flink in. Ook de komende tijd blijft JDE Peet's geld steken in e-commerce en zaken als abonnementsdiensten voor koffie. Om kosten te besparen besloot de onderneming juist minder geld uit te geven aan reclame de afgelopen tijd. Die uitgaven worden wel weer opgevoerd in de tweede jaarhelft.

Sterke groei in Europa

De totale omzet van JDE Peet's daalde met 2,9 procent tot 3,2 miljard euro. De thuistak groeide echter in Europa, de grootste markt voor het bedrijf, met 3,7 procent. Ook het Amerikaanse Peet's zag de opbrengsten stijgen. Als onderliggende winst zette JDE Peet's een bedrag van 393 miljoen euro in de boeken. Dat was een stijging van 12 procent op jaarbasis.

Het koffiebedrijf, dat eind mei naar de beurs in Amsterdam ging, durft het weer aan om verwachtingen uit te spreken voor heel dit jaar. Het bedrijf rekent erop op eigen kracht de omzet te kunnen laten groeien. De operationele winst (ebit) groeit tussen de 5 en 8 procent en JDE Peet's denkt zijn doel om de schulden per halverwege volgend jaar terug te hebben gedrongen tot maximaal drie keer het bedrijfsresultaat (ebitda) te gaan halen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 mrt ING verlaagt koersdoel JDE Peet's stevig 2
  2. 21 feb Matig verhaal van JDE Peet's

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JDE PEET'S

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JDE PEET'S

20,580 24 apr
0,000 0,00%
Premium

Matig verhaal van JDE Peet's

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links