Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen ook hoger na banenrapport VS

Europese beurzen ook hoger na banenrapport VS

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam zat vrijdagmiddag in de lift. Het sentiment onder beleggers heeft een duwtje in de rug gekregen van een sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport. Ook bij de andere graadmeters in Europa liepen de koersen op.

De AEX aan het Damrak stond omstreeks 15.55 uur 0,5 procent in de plus op 528,39 punten. De MidKap dikte 1,1 procent aan tot 806,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,2 procent, en in New York zijn de graadmeters met winst aan de dag begonnen.

De banengroei in de Verenigde Staten speelt een belangrijke rol bij het besluit van de Federal Reserve om de rente verder te verhogen. Daarom vinden beleggers in Europa het ook erg interessant om te weten dat de werkgelegenheid aan de overzijde van de Atlantische Oceaan vorige maand onverwacht sterk toenam.

Euro

Na het nieuws ging de euro in waarde omlaag. Die werd tussentijds verhandeld voor 1,1795 dollar, tegen 1,1882 dollar bij het Europese beursslot op donderdag.

Grootste stijger bij de hoofdfondsen in Amsterdam was Aalberts, met een plus van 3,4 procent. De industrieel toeleverancier kreeg een adviesverhoging door ING. Onderaan de lijst stond biotechnologiebedrijf Galapagos dat 1,4 procent verloor.

Fugro

Bij de middelgrote bedrijven speelde Fugro 0,5 procent kwijt. De bodemonderzoeker zag donderdag al ruim 10 procent aan beurswaarde verdampen na teleurstellende resultaten.

Chemicaliëndistributeur IMCD, die een overname bekendmaakte, stond bovenaan in de MidKap met een winst van ruim 6 procent. WDP volgde met een plus van bijna 3 procent. Het logistieke vastgoedfonds schroefde in zijn halfjaarbericht de verwachting voor dit jaar op.

Royal Bank of Schotland

Buiten Nederland was er onder meer aandacht voor Royal Bank of Schotland (RBS). Die kreeg er in Londen dik 2 procent bij. De Britse bank, die nog altijd voor de meerderheid in handen is van de overheid, boekte meer winst dan verwacht in de eerste jaarhelft. In Zürich werd de stemming daarentegen gedrukt door tegenvallende cijfers van Swiss Re. De Zwitserse herverzekeraar verloor ruim 3 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 48,98 dollar. Brentolie werd ook 0,1 procent goedkoper, op 51,94 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bangizwe 5 augustus 2017 08:51
    Op lange termijn zal de Euro wel in puin gaan, want je hebt geen glazen bol nodig om te beseffen dat heel dat afrikaans continent zal gaan leeglopen in de richting van Europa. En daar zullen ze eerst nog wel wat groei gaan van ondervinden. Dus die USD zal eerst nog wel flink gaan verzwakken, temeer omdat ik mij maar moeilijk kan voorstellen dat de rest van de wereld zich blijvend zal laten gijzelen door de greenback. Voor de ontwikkeling van China is die USD nu al een probleem. Daar zal dus wel meer en meer twijfel gaan komen over de rol van de USD als de wereld reserve munt. En de wereld is er van overspoeld, omdat ze eigenlijk al jaren aan een stuk hun tekorten gewoon kunnen drukken. En het gebruik van die USD met miliaire macht afdwingen zal ook moeilijker gaan worden. Meer en meer van hun tegenstanders hebben ondertussen al kernwapens, en zijn zich in een hoog tempo militair aan het ontwikkelen. Op die greenback moet je dus ook niet lang meer rekenen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links