Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Werkgelegenheid VS in de lift

WASHINGTON (AFN) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in juli opnieuw sterk aangetrokken. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag heeft gepubliceerd.

Volgens de overheid kwamen er vorige maand per saldo 209.000 nieuwe banen bij in 's werelds grootste economie, exclusief de landbouwsector. Er werd door economen in doorsnee gerekend op een aanwas met 180.000 banen. De banengroei in juni werd herzien naar 231.000, van een eerder gemelde 222.000 nieuwe arbeidsplaatsen.

De werkloosheid in de VS daalde naar 4,3 procent, van 4,4 procent een maand eerder. Dat cijfer komt overeen met de consensus van economen.

Federal Reserve

De groei van het aantal banen komt bijna volledig op het conto van het Amerikaanse bedrijfsleven. Het gemiddelde uurloon nam op maandbasis met 0,3 procent toe en de gemiddelde werkweek was stabiel op 34,5 uur.

De banenmarkt speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Meevallende cijfers over de banenmarkt vergroten de kans dat de Fed later dit jaar overgaat tot een nieuwe renteverhoging.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 4 augustus 2017 16:12
    Aan randstad kun je wel zien,dat dit cijfer stevig meevalt,ook de grondstofjes reageren heel positief.
    Gisteren zijn we heerlijk een hele dag gaan sporen,ondertussen bezochten we 1 van de mooiste orgels van nederland,de bavo in haarlem,daar speelde een engelse toporganist een wonderschoon concert,toen ik s'avonds heel laat het beursgebeuren gade sloeg zag ik dat mijn steraandeel amg ook een topconcert had gespeeld,daar werd ik heel vrolijk van,toch geen gekke beslissing om hem eerder van de week stevig bij te kopen,vandaag leek hij de rally nog eens dunnetjes over te gaan doen,maar waarschijnlijk vertroebelen forse winstnemers de boel,dat lijkt me niet heel erg slim,want ik geloof dat deze topper door gaat stomen naar de 35€!!
    Ik leek de week met een groot verlies af te moeten gaan sluiten,maar nu zorgen de sterk accellerende metalen,randstad,shell en besi er waarschijnlijk voor dat ik gerust op topsnelheid door mag rijden,want het licht staat nu helder groen.
    Maandag komt drama post nl, de post verongelukt steeds meer,de pakketten compenseren,ik heb geen idee waar dit naartoe gaat,rustig heel stevig in mijn grondstofjes blijven,lijkt mij het wijste,bergen geluk toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links