Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Fugro stelt teleur'

AMSTERDAM (AFN) - Fugro heeft afgelopen halfjaar slechter gepresteerd dan analisten over het algemeen hadden verwacht. Dat stelde KBC Securities donderdag.

Fugro meldde voorbeurs dat de omzet in de eerste helft van dit jaar met ongeveer een kwart is geslonken, terwijl het nettoverlies hard opliep. KBC gaf aan dat daarmee nog wel redelijk aan diens eigen sombere prognoses werd voldaan, maar dat de algemene consensus uitging van wat minder slechte resultaten. Bij het kernonderdeel Survey stonden de marges echter sterk onder druk en waren de prestaties slechter dan KBC had voorzien.

KBC wees erop dat Fugro wel meer zicht heeft op de noodzakelijke bezuinigingen. Toch adviseert de bank beleggers aan de zijlijn te blijven, totdat er meer duidelijkheid komt over het herstel in de olie- en gasmarkt en de vooruitzichten voor Fugro verbeteren.

Spiraal

NIBC wees erop dat Fugro nog altijd in de neerwaartse spiraal zit. Daarbij heeft het bedrijf veel last van de aanhoudende prijsdalingen, die door de slechte markt en de hevige concurrentie ontstaan. De donderdag aangekondigde verdere bezuinigingen en verkoop van onderdeel Asia Pacific Subsea Services kunnen Fugro wel vooruithelpen, aldus de bank.

De berichten van Fugro vielen zeer slecht op het Damrak. Het aandeel van de bodemonderzoeker stond rond 11.15 uur 15 procent in de min op 12,77 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Beursblik: ING verhoogt koersdoel Fugro 2
  2. 04 apr Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 augustus 2016 10:00
    Tja, ik vind het niet zo gek, hun cijfers zijn natuurlijk slecht, maar ze zijn druk bezig met omschakelen. Aangezien olie-bedrijven (hun voornaamste inkomstenbron) alles op non-actief zetten om geld te besparen, slinkt de omzet gigantisch, en de vaste kosten gaan door. Ondertussen dringen ze hun schuld hard terug, en al die ontslagpremies zullen ook niet goedkoop zijn.

    Mochten ze echt in de prut komen dan zijn er meer kopers dan BOKA, wellicht heeft een oliereus interesse, of een investeerder.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fugro

23,140 17:38
-1,040 -4,30%
Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links