Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzetspurt voor Fagron

WAREGEM (AFN) - Fagron heeft in de eerste zes maanden van het jaar de opbrengsten flink zien toenemen. Dat viel dinsdag op te maken uit de cijfers die de toeleverancier aan apotheken bekendmaakte.

Fagron zag de omzet met 16,6 procent aandikken tot 243,8 miljoen euro. Er was volgens de onderneming sprake van een ,,sterke'' autonome omzetgroei bij de onderdelen Specialty Pharma Services (gepersonaliseerde medicatie) en Trademarks (onderzoek, innovatieve concepten). De brutomarge dikte met 21,3 procent aan.

Het terugkerend bedrijfsresultaat (rebitda) van Fagron steeg met bijna 18 procent tot 65,6 miljoen euro. Fagron herhaalde de prognose van een jaaromzet van ten minste 500 miljoen euro met een winstmarge van 26 procent.

Fagron Essentials

Het onderdeel Fagron Essentials, dat onder meer farmaceutische grondstoffen en apparatuur levert aan apothekers, zag de omzet met 2,4 procent afnemen. Dat kwam volgens Fagron onder meer door een terugvallende verkoop van farmaceutische grondstoffen door een wijziging in de vergoedingssystematiek in de Verenigde Staten.

De wijzigingen van de vergoedingssystematiek is nu duidelijk en ,,een goede basis voor Fagron om op te anticiperen'', aldus topman Ger van Jeveren in een toelichting tegen AFN. ,,Dat gaat zich tentoonspreiden in het derde en het vierde kwartaal. We gaan afscheid nemen van een omzet van 12 tot 15 miljoen euro aan lagemargeproducten. Die leggen veel beslag op de organisatie'', zo wist hij.

Specialty Pharma Services

De stappen bij Essentials hebben volgens Fagron op korte termijn een negatieve impact op de omzet, maar de impact op de winstgevendheid als percentage van de omzet en op het nodige werkkapitaal zal ,,aanzienlijk'' zijn.

Fagron denkt dat de tak Specialty Pharma Services in 2016 meer dan 50 procent van de omzet van het bedrijf zal genereren. De groei van de divisie zal versneld worden door overnames, vooral in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Fagron heeft daar een oorlogskas voor van circa 60 miljoen euro en inmiddels vijf 'acquisitietargets' op het oog, aldus Van Jeveren.

Trademarks

In de tak Trademarks zal de komende jaren flink geïnvesteerd worden om de innovatiepijplijn te vullen.

Dinsdag bleek ook dat Consonance Capital Management een belang heeft van 3,04 procent in Fagron. De melding volgt omdat Consonance de kennisgevingsdrempel van 3 procent heeft overschreden. Grootste aandeelhouder in het bedrijf is overigens Carmignac Gestion met een belang van 7,78 procent. gevolgd door onder meer TIAA-CREF Asset Management met 5,17 procent en BNP Paribas Investment Partners met 5,08 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Fagron licht
  2. 11 apr Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fagron

17,580 24 apr
0,000 0,00%
Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links