Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Directie modegroep FNG vervangen

Gepubliceerd op 4 juli 2020 12:13 | Views: 2.229

MECHELEN (AFN/BELGA) - Modegroep FNG, het bedrijf achter ketens als Steps, Brantano en Miss Etam, heeft de volledige directie in België vervangen. Nadat Dieter Penninckx al eerder vertrok, verlaten ook medeoprichters Anja Maes en Manu Bracke het bedrijf. Paul Lembrechts, tot begin dit jaar topman van de Vlaamse publiek omroep VRT, wordt CEO ad interim.

Lembrechts vervangt Yves Poll, die minder dan een maand geleden nog was binnengehaald om FNG tijdelijk te leiden. Ook Richard Turk (managing director van FNG Nederland) en Nathasja Van Bael (financieel directeur) treden toe.

De modegroep verkeert in financiële problemen door de coronapandemie en verplichte winkelsluitingen, maar er is ook kritiek op de boekhouding. Onder meer de Belgische beurswaakhond FSMA neemt FNG onder de loep. De groep maakte eerder bekend maximaal 287 banen te willen schrappen, ongeveer een kwart van het personeelsbestand. Zevenenveertig winkels in België zouden worden gesloten.

Constructief dialoog

"Met de aanstelling van de nieuwe directieraad wenst FNG de blik op de toekomst te richten, waarbij verder wordt gestreefd naar een constructieve dialoog met alle stakeholders", zo stelt de groep in een persbericht. "De aanstelling van Lembrechts heeft als doel de sociale dialoog in alle rust en kalmte te laten plaatsvinden," voegt woordvoerder Gunther De Backer daaraan toe, "zodat de hele groep zich achter hetzelfde project kan scharen."

De vakbonden bij FNG hadden enkele dagen geleden aan de ondernemingsrechtbank van Mechelen gevraagd om externe bewindvoerders aan te stellen, omdat het vertrouwen in de directie volledig zoek was.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare