Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcelor verhuist meer mensen rond dam Brazilië

Gepubliceerd op 4 juli 2019 17:04 | Views: 2.589 | Onderwerpen: Brazilië, staal

ArcelorMittal 15:01

11,10 -0,43 (-3,76%)

RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal heeft de veiligheidscirkel rondom een dam van een ijzerertsmijn van het staalconcern in Brazilië vergroot. Daardoor moeten in totaal zo'n dertig families extra verhuizen.

Begin februari werd een leefgemeenschap van 200 personen geëvacueerd rondom een dam bij de mijn Serra Azul in de staat Minas Gerais. Daarna is de situatie scherp in de gaten gehouden, onder meer met videocamera's, radarapparatuur, seismische monitoringssystemen en drones. Uit veiligheidsoverwegingen is het gebied dat geraakt wordt mocht de dam bezwijken, nu vergroot.

In januari bezweek nog een dam bij een ijzerertsmijn van de Braziliaanse mijnbouwer Vale. Een enorme stroom modder en afval bedolf delen van het terrein en naburige wooncomplexen in de buurt van Brumadinho, eveneens in de staat Minas Gerais. Daarbij vielen veel doden. De Braziliaanse autoriteiten houden nu scherper toezicht op mijnbouwers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Brazilië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare