Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC verlaagt advies op Beter Bed

Gepubliceerd op 4 jul 2019 om 09:29 | Views: 4.740 | Onderwerpen: advies

Beter Bed 18 okt

2,12 0,00 (0,00%)

KBC Groep 18 okt

61,66 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Beter Bed staat voor een ingrijpende reorganisatie, waarbij het onder meer een verkoop van de Duitse dochter Matratzen Concord onderzoekt. Volgens KBC Securities zit er in potentie muziek in het aandeel, maar is het gelet op de risico's voor nu beter om een afwachtende houding aan te nemen. Om die reden verlaagde de Belgische bank het advies en het koersdoel.

KBC bestempelt Beter Bed als een ingewikkelde kwestie, waarbij een stijging van de waardering op termijn van meer dan 50 procent in een gunstig scenario zeker mogelijk is. Maar voor nu geldt dat de balans tussen risico en rendement enigszins zoek is.

Volgens KBC is 2019 overduidelijk een transitiejaar voor het bedrijf. De bank houdt rekening dat eind dit jaar Beter Bed zijn handen van de Duitse activiteiten heeft afgetrokken. Voor de overgebleven onderdelen rekenen de kenners in doorsnee op 3 procent omzetgroei volgend jaar en een winstmarge op het bedrijfsresultaat van 7,4 procent. Daarbij moet Beter Bed rekening houden met 5 miljoen euro aan exitkosten.

Al met al redenen voor KBC om het advies te verlagen van buy naar hold. Het koersdoel werd bijgesteld van 6,50 euro naar 2,50 euro. Het aandeel Beter Bed noteerde donderdag na krap een half uur handelen 9,1 procent hoger op 1,73 euro. Daarbij moet worden aangetekend dat het aandeel de laatste weken stevig aan waarde heeft ingeleverd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Beter Bed 68% zegt verkopen 19 stemmen
KBC Groep 77% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

advies

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KBC Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links